Home » Geen categorie » Emotioneel afscheid voor Chiudinelli in het bijzijn van jeugdvriend Federer

Emotioneel afscheid voor Chiudinelli in het bijzijn van jeugdvriend Federer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Marco Chiudinelli (ATP-366) heeft gisteren een punt gezet achter zijn tenniscarrière. De 36-jarige Zwitser verloor zijn laatste wedstrijd op het ATP-toernooi van Basel (Zwitserland, € 2 109 285). Het werd een emotioneel afscheid voor het oog van goede vriend Roger Federer (ATP-2).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Chiudinelli kreeg van de organisatie een wildcard in Basel voor zijn laatste toernooi. In zijn opener tegen de Nederlander Robin Haase (ATP-44) kon hij niet meer voor een verrassing zorgen. De 36-jarige Zwitser verloor met 2-6 en 6-7 (3), maar kreeg van het publiek wel een staande ovatie en een gigantisch applaus. Één van de opvallende toeschouwers was Roger Federer (en vrouw Mirka), al van kinds af aan een goede vriend van Chiudinelli (ze doorliepen samen de Zwitserse tennisopleiding). Beide heren konden hun tranen nauwelijks in bedwang houden.

Chiudinelli draaide ruim vijftien jaar mee op het tenniscircuit, maar kon pas op latere leeftijd echt doorbreken. In 2010 bereikte hij met een 52e plaats zijn hoogste notering op de wereldranglijst. Zijn beste resultaat op een grandslamtoernooi was de derde ronde op de US Open (in 2006 en 2009). Chiudinelli won één ATP-titel in het dubbelspel (aan de zijde van Michael Lammer in 2009 in Gstaad) en won drie challengertoernooien in het enkelspel (in 2004 in Donetsk, in 2009 in Tenerife en in 2016 in Wroclaw).

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS