Home » Geen categorie » Emotionele Mattek-Sands buiten strijd door zware knieblessure: “Één van de pijnlijkste momenten uit mijn carrière”

Emotionele Mattek-Sands buiten strijd door zware knieblessure: “Één van de pijnlijkste momenten uit mijn carrière”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Bethanie Mattek-Sands moet worden geopereerd aan haar knie en staat lange tijd aan de kant. Dat maakte de 32-jarige Amerikaanse bekend in een videoboodschap op Facebook.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mattek-Sands blesseerde zich donderdag in haar tweederondepartij op Wimbledon tegen de Roemeense Sorana Cirstea. In het openingsspelletje van de derde set gleed de Amerikaanse onderuit en ging ze door haar knie. Het nummer 103 van de wereld schreeuwde het uit van de pijn: “Help me, alstublieft!” Tegenstandster Cirstea schoot meteen te hulp en na een behandeling op het terrein werd Mattek-Sands vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

In een emotionele videobooschap op Facebook gaf de 32-jarige Amerikaanse vandaag een eerste update. “Het was een bijzonder emotionele en pijnlijke rollercoaster de voorbije dagen. Dit is ongetwijfeld één van de pijnlijkste blessures uit mijn carrière”, aldus Mattek-Sands die lange tijd aan de kant staat. “Morgen reis ik terug naar New York en zal ik onder het mes moeten. Ik heb mijn patellapees gescheurd en moet geopereerd worden”, klonk het.

LIVE: Bethanie Mattek-Sands – Wimbledon Injury Update

Wimbledon Injury Update – LIVE: Bethanie Mattek-Sands

Geplaatst door Bethanie Mattek-Sands op Zaterdag 8 juli 2017

Mattek-Sands kreeg tal van steunbetuigingen. Heel wat tenniscollega’s, waaronder Novak Djokovic, staken haar onder meer via Twitter een hart onder de riem. Landgenoot Jack Sock betrad gisteren zelfs het terrein met schoenen waarop de naam van Mattek-Sands was geschreven. Sania Mirza en Sorana Cirstea brachten dan weer een bezoekje aan de Amerikaanse in het ziekenhuis.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS