Home » Geen categorie » Emotionele Sharapova na bekentenis dopinggebruik: “Ik hoop op een tweede kans”

Emotionele Sharapova na bekentenis dopinggebruik: “Ik hoop op een tweede kans”

Emotionele Sharapova na bekentenis dopinggebruik: “Ik hoop op een tweede kans”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maria Sharapova (WTA-7) heeft op een persconferentie in Los Angeles (Verenigde Staten) bekendgemaakt dat zij betrapt is op het gebruik van doping. “Ik wist niet dat het product verboden was, maar ik neem de volledige verantwoordelijkheid op mij”, klonk het emotioneel.

Sharapova kreeg naar eigen zeggen enkele dagen geleden een brief in de bus van de Internationale Tennisfederatie (ITF) waarin staat dat zij positief testte op de Australian Open. “Op het medicijn Meldonium, iets wat ik al tien jaar neem”, vertelt ze. “Mijn huisarts had me dat aangeraden en het gaf me altijd een goed gevoel. Daarom ben ik het al die tijd blijven nemen. Eigenlijk gebruikte ik Mildronate. Het is pas sinds de brief dat ik weet dat het ook Meldonium heet en verboden is.”

“Meldonium staat sinds dit jaar op de verboden lijst, maar dat wist ik niet. Al had ik het moeten weten want op 22 december kreeg ik een mail van het WADA met de veranderingen aan de lijst van verboden producten. Maar ik heb de link naar de wijzigingen niet aangeklikt. Ik ben dus in de fout gegaan en neem alle verantwoordelijkheid op mij. Het is mijn eigen lichaam en ik moet weten wat ik neem.”

Lelijk tapijt

Her en der werd gespeculeerd dat Sharapova het einde van haar carrière zou aankondigen. “Ik weet dat er gepraat werd over het einde van mijn carrière, maar ik zou mijn afscheid nooit in een hotel als dit met zo ‘n lelijk tapijt aankondigen”, kon er een groen glimlachje vanaf.

“Ik heb het tennis en mijn fans in de steek gelaten, maar ik hoop mijn carrière niet op deze manier te moeten afsluiten. Daarom hoop ik op een tweede kans. De straf die mij boven het hoofd hangt, ken ik nog niet. Ik werk mee met de ITF momenteel.”

Bekijk hieronder de volledige persconferentie van Sharapova:

Op Twitter regende het meteen reacties:

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws