Home » Grand Slam » Emotionele Tsitsipas stoot door naar finale Roland Garros

Emotionele Tsitsipas stoot door naar finale Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Stefanos Tsitsipas (ATP-5) staat voor het eerst in zijn carrière in de finale van een Grand Slam. Op Roland Garros klopte hij Alexander Zverev (ATP-6) in vijf sets in de halve finale.

De 22-jarige Tsitsipas begon goed aan zijn wedstrijd tegen Zverev. De Griek won de eerste sets met 6-3 en 6-3 en leek de zege binnen handbereik te hebben. De Duitser gaf zich echter niet zomaar gewonnen, Tsitsipas maakte te veel fouten en Zverev hing met 4-6 en 4-6 de bordjes opnieuw gelijk.

In het eerste spelletje van de vijfde set keek Tsitsipas tegen een 0-40 achterstand aan. Hij redde de breakpunten en kon opnieuw de wedstrijd keren. Wat later ging hij door de opslag van Zverev, en na gemiste matchpunten op de opslag van de Duitser maakte hij het af op zijn eigen service: 6-3.

Tsitsipas was na afloop bijzonder emotioneel en liet zijn tranen de vrije loop: “Mijn gedachten gaan terug naar mijn roots, een klein plaatsje in de buurt van Athene. Ik droomde er altijd van om hier de finale te kunnen spelen, en die droom komt nu uit. Dit is de belangrijkste zege uit mijn carrière.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Holger Vitus Nodskov Rune - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rune meteen onderuit op Wimbledon

Holger Rune (ATP-29) kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Het jonge Deense talent moest het onderspit delven tegen Marcos Giron (ATP-65).

LEES MEER