Home » Geen categorie » ‘Enfant terrible’ Kyrgios zorgt voor ophef in Shanghai

‘Enfant terrible’ Kyrgios zorgt voor ophef in Shanghai

Nick Kyrgios (ATP-14) liet zich op het ATP-1000 toernooi van Shanghai van zijn minst fraaie kant zien. De Australiër had er duidelijk geen zin in en ging in 48 minuten onderuit tegen de Duitser Mischa Zverev (ATP-110).

In Tokio sloofde Kyrgios zich uit om de titel van David Goffin (ATP-12) weg te kapen, maar in Shanghai heeft hij er duidelijk minder zin in. In zijn eerste wedstrijd tegen Sam Querrey (ATP-29) liet de Australiër zich ontvallen dat hij zich verveelde, maar tegen kwalificatiespeler Zverev bakte hij er echt niets van.

Kyrgios verloor de eerste set met 3-6 en deed in de tweede set helemaal geen moeite meer. Bij een 1-3 achterstand in de tweede set kreeg hij ruzie met de scheidsrechter die hem aanmaande om zich toch een beetje in te spannen. De Australiër reageerde geprikkeld: “Kan je gewoon ‘time’ zeggen? Dan kan ik deze wedstrijd eindigen en naar huis gaan.” Hij kreeg het eveens aan de stok met het publiek toen hij uitgejouwd werd en sprak iemand aan: “Wil jij hier komen en spelen? Ga zitten, houd je mond en kijk.”

Op Twitter deed de Australiër nog een poging om zich te excuseren: “Op vele vlakken niet goed genoeg vandaag, ik kan beter. Ik kan excuses proberen te vinden maar ik heb er geen. Sorry.”