Home » Geen categorie » Enkel Authom stoot door in Cherbourg

Enkel Authom stoot door in Cherbourg

Enkel Authom stoot door in Cherbourg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het Challengertoernooi van Cherbourg (Hardcourt, € 42 500) heeft Maxime Authom (ATP-345) zich geplaatst voor de hoofdtabel. Germain Gigounon (ATP-264) strandde nipt in de beslissende kwalificatieronde.

Authom won zijn eerste twee kwalificatiewedstrijden in twee sets, maar had wat meer moeite met Evgeny Karlovskiy (ATP-457). De Rus schakelde eerder Yannik Reuter (ATP-303) uit en maakte het ook Authom knap lastig. Na 1 uur en 49 minuten trok onze landgenoot met 6-3 3-6 en 7-5 aan het langste eind.

Gigounon redde het niet tegen de Deen Frederik Nielsen (ATP-431). Onze landgenoot won de eerste set met 6-4, maar moest de tweede set met 5-7 aan de Deen laten. In de derde set moest Gigounon met 5-7 het hoofd buigen na een wedstrijd van 2 uur en 6 minuten.

Authom overleefde dus als enige Belg de hoofdtabel en moet het in de eerste ronde opnemen tegen het Russische zevende reekshoofd Karen Khachanov (ATP-152). Authom (ATP D-760) dubbelt ook nog aan de zijde van de Fransman Romain Jouan (ATP D-988).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws