Home » Geen categorie » Enkel Boeykens naar kwartfinale in Westende

Enkel Boeykens naar kwartfinale in Westende

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elyne Boeykens (WTA-528) heeft zich als enige landgenote geplaatst voor de kwartfinale op de Westende Ladies Cup ($ 25 000). Greet Minnen (geen ranking) en Kimberley Zimmermann (WTA-880) verloren allebei van hoger gerangschikte speelsters.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De 24-jarige Boeykens moest het in de tweede ronde op harcourt opnemen tegen de Letse Diana Marcinkevica (WTA-359) die meer dan 150 plaatsen hoger op de WTA-ranking staat. Het verschil op de ranking was op het veld niet te zien want Boeykens pakte de eerste set met 6-4. In de tweede set keerde Marcinkevica terug met 7-6 maar daarna snelde onze landgenote naar de zege met 6-1.

De 19-jarige Zimmerman versloeg in de eerste ronde in een Belgisch duel Morgane Michiels (WTA-1007). In de tweede ronde was ze niet opgewassen tegen de Turkse Basak Eraydin (WTA-483). Zimmerman ging onderuit met twee keer 6-3. Eraydin wordt in de kwartfinale de volgende tegenstandster van Boeykens. De 17-jarige Minnen kon zich ook niet plaatsen voor de kwartfinale. Ze verloor in de tweede ronde met 6-3 en 6-2 van het Franse topreekshoofd Oceane Dodin (WTA-133)

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS