Home » Geen categorie » Enkel Boeykens naar kwartfinale in Westende

Enkel Boeykens naar kwartfinale in Westende

Enkel Boeykens naar kwartfinale in Westende

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elyne Boeykens (WTA-528) heeft zich als enige landgenote geplaatst voor de kwartfinale op de Westende Ladies Cup ($ 25 000). Greet Minnen (geen ranking) en Kimberley Zimmermann (WTA-880) verloren allebei van hoger gerangschikte speelsters.

De 24-jarige Boeykens moest het in de tweede ronde op harcourt opnemen tegen de Letse Diana Marcinkevica (WTA-359) die meer dan 150 plaatsen hoger op de WTA-ranking staat. Het verschil op de ranking was op het veld niet te zien want Boeykens pakte de eerste set met 6-4. In de tweede set keerde Marcinkevica terug met 7-6 maar daarna snelde onze landgenote naar de zege met 6-1.

De 19-jarige Zimmerman versloeg in de eerste ronde in een Belgisch duel Morgane Michiels (WTA-1007). In de tweede ronde was ze niet opgewassen tegen de Turkse Basak Eraydin (WTA-483). Zimmerman ging onderuit met twee keer 6-3. Eraydin wordt in de kwartfinale de volgende tegenstandster van Boeykens. De 17-jarige Minnen kon zich ook niet plaatsen voor de kwartfinale. Ze verloor in de tweede ronde met 6-3 en 6-2 van het Franse topreekshoofd Oceane Dodin (WTA-133)

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws