Home » Geen categorie » Enkel Gigounon stoot door in Pune

Enkel Gigounon stoot door in Pune

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Germain Gigounon (ATP-233) heeft zich als enige landgenoot geplaatst voor de tweede ronde van het Challengertoernooi van Pune ($ 50 000). Yannick Mertens (ATP-179) en Arthur De Greef (ATP-255) gingen onderuit in hun eerste wedstrijd.

Gigounon moest het in Pune opnemen tegen de Indiër Aryan Goveas (ATP-1885), die een wildcard kreeg voor het toernooi. Goveas won verrassend de eerste set met 6-7(1), maar daarna kwam onze landgenoot meer in zijn ritme. Met 6-2 en 6-3 plaatste hij zich voor de tweede ronde. Daarin wacht een duel met Daniel Nguyen (ATP-208) of tweede reekshoofd Evgeny Donskoy (ATP-100).

De Greef moest aan de bak tegen N Vijay Sundar Prashanth (ATP-376), de Indiër stuntte voor thuispubliek en won met tweemaal 6-4. Ook voor zevende reekshoofd Mertens zit het toernooi erop, hij verloor met 6-4 en 7-6(0) van Ti Chen (ATP-199) uit Taiwan.

In het dubbelspel bereikte de Belgische tandem Gigounon-Mertens de kwartfinale, na 6-2 en 6-2 winst tegen het Belgische-Franse duo De Greef-Robert.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS