Home » Grand Slam » Roland Garros » Enkel Goffin zeker van hoofdtabel Roland Garros, vijf Belgen in kwalificaties

Enkel Goffin zeker van hoofdtabel Roland Garros, vijf Belgen in kwalificaties

Enkel Goffin zeker van hoofdtabel Roland Garros, vijf Belgen in kwalificaties

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar, vindt van 22 mei tot 5 juni plaats in Parijs. Bij de mannen is enkel David Goffin (ATP-13) zeker van een plaatsje op de hoofdtabel. Vijf landgenoten proberen het hoofdtoernooi te bereiken via de kwalificaties.

Dit jaar is enkel Goffin verzekerd van een plaats op de hoofdtabel. De top 97 van het klassement is rechtstreeks geplaatst. Enkele spelers maken ook gebruiken van een beschermde ranking, waaronder Juan-Martin Del Potro (ATP-337), Florian Mayer (ATP-267) en Thanasi Kokkinakis (ATP-147).

De ‘cut’ voor de kwalificaties viel afgelopen dinsdag en ligt op plaats 226. Dat houdt in dat vijf landgenoten drie kwalificatiewedstrijden moeten overleven om de ‘main draw’ te bereiken. Kimmer Coppejans (ATP-165), Steve Darcis (ATP-174), Ruben Bemelmans (ATP-184), Arthur De Greef (ATP-203) en Yannick Mertens (ATP-216) zijn verzekerd van een plaats op de kwalificatietabel.

Vorig jaar kwamen er vijf Belgen aan de start van het hoofdtoernooi van Roland Garros. Goffin, Bemelmans en Darcis waren rechtstreeks geplaatst, Coppejans en Germain Gigounon (ATP-387) overleefden de kwalificaties. Gigounon maakte vorig jaar zijn droom waar door de hoofdtabel te bereiken en ging eervol onderuit tegen Richard Gasquet. Dit jaar komt hij echter niet in aanmerking voor de kwalificaties, hij verliest 25 ATP-punten en zal dus een verdere duik maken op de ranking.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws