Home » Geen categorie » Enkel Mestach gaat door in kwalificaties Hobart

Enkel Mestach gaat door in kwalificaties Hobart

Enkel Mestach gaat door in kwalificaties Hobart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach (WTA-98) heeft zich op het WTA-toernooi van Hobart (International; $ 250 000) geplaatst voor de tweede kwalificatieronde, na winst tegen de Australische Priscilla Hon (WTA-734). Voor Alison Van Uytvanck (WTA-106) zit het toernooi erop.

Achtste reekshoofd Mestach moest in de eerste set knokken om de beslissende break te plaatsen tegen de Australische wildcard Hon. Uiteindelijk lukt het haar om met 7-5 de eerste set binnen te halen. Ook in set twee was het verschil tussen beiden niet zo heel erg groot. Toch pakte Mestach na 1 uur en 25 minuten de overwinning met 7-5 6-4.

Van Uytvanck verloor dan weer verrassend van de Tsjechische Barbora Krejcikova (WTA-173). In de eerste set moest onze landgenote twee keer haar service inleveren, en verloor ze de set met 2-6. De spannende tweede set werd op het eind beslist door Van Uytvanck, bij 5-4 slaagde ze erin om op love door de opslag van haar tegenstreefster te gaan en zich zo van setwinst te verzekeren. Toch kon ze de goede lijn niet doortrekken, Krejcikova benutte twee breakkansen en won zo na 1 uur en 39 minuten met 2-6 6-4 2-6.

In de volgende kwalificatieronde moet Mestach het opnemen tegen de Nederlandse Richel Hogenkamp (WTA-139), die doorging na opgave van haar tegenstandster Patricia Mayr-Achleitner (WTA-122). Het is hun eerste ontmoeting.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws