Home » Geen categorie » Enkel Wickmayer kan doorstoten in Acapulco

Enkel Wickmayer kan doorstoten in Acapulco

Enkel Wickmayer kan doorstoten in Acapulco

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-52) heeft de eerste horde genomen op het WTA-toernooi van Acapulco in Mexico ($ 250 000). Alison Van Uytvanck (WTA-44) verloor dan weer verrassend haar eerste wedstrijd sinds de Australian Open.

Achtste reekshoofd Wickmayer moest hard knokken tegen de Mexicaanse Victoria Rodriguez (WTA-246), die een wildcard kreeg. De eerste set ging verrassend naar de thuisspeelster via de tiebreak 6-7(5), maar onze landgenote zette vervolgens de scheve situatie recht. Met 6-0 bracht ‘Wicky’ de partij terug in evenwicht, maar in de derde set kwam Rodriguez opnieuw opzetten. De Mexicaanse liep uit tot 2-5, maar kon de klus niet afmaken. In de tiebreak trok Wickmayer uiteindelijk met 7-6(2) aan het langste eind. In de volgende ronde neemt onze landgenote het op tegen de winnares van het duel tussen de Amerikaanse Samantha Crawford (WTA-111) en de Puerto Ricaanse Monica Puig (WTA-58).

Van Uytvanck speelde een wisselvallige eerste set tegen de Colombiaanse Mariana Duque-Marino (WTA-74), maar won deze wel met 6-4. Daarna kwam Duque-Marino echter meer opzetten, en bracht ze het vijfde reekshoofd in de problemen. Van Uytvanck verloor set twee en drie met 4-6 en moest zo vroeg inpakken in Acapulco.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws