Home » Geen categorie » Enkel Wickmayer kan doorstoten in Acapulco

Enkel Wickmayer kan doorstoten in Acapulco

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-52) heeft de eerste horde genomen op het WTA-toernooi van Acapulco in Mexico ($ 250 000). Alison Van Uytvanck (WTA-44) verloor dan weer verrassend haar eerste wedstrijd sinds de Australian Open.

Achtste reekshoofd Wickmayer moest hard knokken tegen de Mexicaanse Victoria Rodriguez (WTA-246), die een wildcard kreeg. De eerste set ging verrassend naar de thuisspeelster via de tiebreak 6-7(5), maar onze landgenote zette vervolgens de scheve situatie recht. Met 6-0 bracht ‘Wicky’ de partij terug in evenwicht, maar in de derde set kwam Rodriguez opnieuw opzetten. De Mexicaanse liep uit tot 2-5, maar kon de klus niet afmaken. In de tiebreak trok Wickmayer uiteindelijk met 7-6(2) aan het langste eind. In de volgende ronde neemt onze landgenote het op tegen de winnares van het duel tussen de Amerikaanse Samantha Crawford (WTA-111) en de Puerto Ricaanse Monica Puig (WTA-58).

Van Uytvanck speelde een wisselvallige eerste set tegen de Colombiaanse Mariana Duque-Marino (WTA-74), maar won deze wel met 6-4. Daarna kwam Duque-Marino echter meer opzetten, en bracht ze het vijfde reekshoofd in de problemen. Van Uytvanck verloor set twee en drie met 4-6 en moest zo vroeg inpakken in Acapulco.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS