Home » WTA » Enkele knappe flitsen volstaan niet voor winst bij comeback voor Clijsters

Enkele knappe flitsen volstaan niet voor winst bij comeback voor Clijsters

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kim Clijsters is er niet in geslaagd voor een stunt te zorgen bij haar comeback op het WTA-toernooi van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, Premier). De Spaanse Garbiñe Muguruza (WTA-16) bleek te sterk, maar de toekomst oogt wel veelbelovend.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Al zes maanden keek de hele tenniswereld uit naar de zogenoemde Kimback. Hoe zou Clijsters het ervan afbrengen na een pauze van zeven jaar?

Zowel Clijsters als Muguruza begonnen erg twijfelend aan de partij. De Belgische pakte dan wel het eerste punt van de wedstrijd, Muguruza ging toch meteen door haar opslag. Een karrenvracht aan dubbele fouten (tien in de hele partij) en een – vanzelfsprekend – gebrek aan wedstrijdritme deden Clijsters in de eerste set de das om: 2-6 voor de Spaanse.

Als weleer

In het begin van de tweede set leek Clijsters de partij helemaal uit handen te geven. Na een vroege break kon ze de knappe flitsen die ze bij wijlen in de eerste set had getoond niet meer herhalen. Muguruza overtuigde echter evenmin en liet Kimback toch opnieuw in de partij komen. Na een re-break kwam Clijsters enkele punten – en twee halvelingse spreidstanden – later zelfs voor het eerst on serve op voorsprong 5-4.

Garbiñe Muguruza - © Jimmie48 Tennis Photography
Garbiñe Muguruza – © Jimmie48 Tennis Photography

Opnieuw breaken lukte echter niet en een tiebreak was het logische gevolg. Daarin wisselden de mini-breaks elkaar af, maar was het Muguruza die uiteindelijk met een sterke opslag de partij beslechtte: 6-7 (6).

Geweldig kampioene

“Leuk dat ik als eerste tegen haar mocht spelen”, reageerde Muguruza na afloop. “Zij is een geweldig kampioene, dus ik had verwacht dat het niet makkelijk ging worden. Ze gaat het ons in de toekomst ongetwijfeld nog moeilijk maken.”

Op een eerste reactie van Clijsters is het nog even wachten.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS