Home » Grand Slam » Entertainer Kyrgios triomfeert: “Dit was één van mijn gekste wedstrijden ooit”

Entertainer Kyrgios triomfeert: “Dit was één van mijn gekste wedstrijden ooit”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Nick Kyrgios (ATP-47) heeft voor een spektakelstuk gezorgd in de tweede ronde van de Australian Open (Australië, Grand Slam). De thuisspeler klopte 29e reekshoofd Ugo Humbert (ATP-34) in vijf sets.

Humbert nam de beste start in Melbourne en ging met 5-7, 6-4 en 3-6 aan de leiding. In de vierde set kreeg hij bij 4-5 twee matchpunten, maar hij kon ze niet benutten. Met de steun van het publiek wist Kyrgios nog een tiebreak te forceren en daarin trok hij met 7-6 (2) aan het langste eind.

In de beslissende set sloeg Kyrgios een kloofje en hij wist met 6-4 de set binnen te halen. Tijdens de wedstrijd sloeg Kyrgios dertig aces, maar het enfant terrible ging ook regelmatig in de clinch met scheidsrechter Marijana Veljovic over vermeende ‘let” calls. Hij vernielde ook een racket.

“In mijn hoofd was ik aan het denken aan alles wat ik over me heen zou krijgen als ik deze wedstrijd verloor. Ik weet niet hoe ik het nog klaargespeeld heb, ik heb er geen woorden voor. Dit is één van de gekste wedstrijden dat ik ooit gespeeld heb. Humbert is een fantastische speler en heeft vorig jaar grote progressie gemaakt. Dankzij mijn ervaring heb ik het vandaag gehaald”, zei Kyrgios na afloop.

In de derde ronde komt Kyrgios uit tegen US Open-winnaar Dominic Thiem (ATP-3).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS