Home » ATP » Entry list is compleet: deze spelers zakken af naar de European Open

Entry list is compleet: deze spelers zakken af naar de European Open

Entry list is compleet: deze spelers zakken af naar de European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Donderdag maakte de European Open, het grootste tennistoernooi van België, op een persconferentie haar spelerslijst bekend. Net als de voorbije jaren zullen heel wat toppers afzakken naar de Lotto Arena in Antwerpen.

Beide titelverdedigers, Jo-Wilfried Tsonga (ATP-73, winnaar 2017) en Richard Gasquet (ATP-24, winnaar 2016), tekenen opnieuw present dit jaar. Samen met de reeds aangekondigde big names David Goffin (ATP-11), Diego Schwartzman (ATP-13), Kyle Edmund (ATP-16), Gael Monfils (ATP-42) en Feliciano Lopez (ATP-63) plannen ze hun strafste tenniskunsten uit de kast te halen in oktober.

Andere publiekstrekkers die de spelerslijst vervolledigen zijn o.a. de Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP-31), Gilles Simon (ATP-39) uit Frankrijk en de bekende Nederlander Robin Haase (ATP-44).

Ontdek hier de volledige spelerslijst.

Wildcards

Ruben Bemelmans (ATP-109), de huidige Belgische nummer 2 en vorig jaar nog halvefinalist, krijgt een wildcard voor de hoofdtabel. “Het is altijd leuk om voor eigen publiek te spelen. De ondergrond ligt me, en ik ben vastbesloten om opnieuw een sterke prestatie neer te zetten. Ik heb wel gezien dat de concurrentie stevig is op de hoofdtabel”, zei Bemelmans op de persconferentie.

Jong aanstormend talent Zizou Bergs (ATP-403) mag zich, dankzij een wildcard, opmaken voor de kwalificaties. In het dubbelspel krijgen Sander Gillé (ATP D-86) en Joran Vliegen (ATP D-97) ook opnieuw een wildcard.

Tevreden toernooidirecteur

Toernooidirecteur Dick Norman is opgetogen met de spelerslijst: “Veel toernooidirecteurs zouden jaloers zijn op deze entry list, het is een heel sterk deelnemersveld en onmogelijk om een favoriet voor de eindezege te noemen. Ik ben blij dat onze twee eerdere winnaars opnieuw van de partij zijn, dat is een mooi compliment voor het toernooi. Ook Belgische spelers geven we volop kansen, met Bemelmans op de hoofdtabel en Bergs in de kwalificaties. Via het prekwalificatietoernooi kan de winnaar van het Belgian circuit samen met drie andere Belgische talenten ook nog een gooi doen naar een plek op de kwalificatietabel. En indien er nog een echte topper wil afzakken, dan hebben we nog een wildcard achter de hand.”

Met de ticketverkoop gaat het dit jaar erg goed, veel beter dan de vorige jaren. De European Open is het enige toernooi waarin Goffin dit jaar voor eigen publiek zal spelen.

Dollen op de persconferentie

In aanwezigheid van Tennium-CEO Kristoff Puelinckx en Antwerps schepen van sport Ludo Van Campenhout, speelden Norman en Ruben Bemelmans na afloop van de persbabbel zelf de befaamde ‘Goffin-challenge’. Bekijk hieronder de ludieke beelden die Tennisplaza maakte.

[alert type=”info” title=”Tickets”]Tickets voor de European Open kan je hier bestellen.[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws