Home » Geen categorie » Errani twee maanden geschorst wegens positieve dopingtest

Errani twee maanden geschorst wegens positieve dopingtest

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Italiaanse Sara Errani (WTA-98) mag geen competitie meer spelen tot oktober. Bij een dopingtest in februari testte ze positief. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Ex-top tienspeelster Errani zal twee maanden geschorst worden geteld, vanaf 3 augustus. De aanleiding is een positieve dopingtest die ze in februari van dit jaar aflegde. Ze testte positief voor de substantie letrozole. Dit betekent dat ze niet zal kunnen aantreden op de US Open.

Errani zegt dat ze deze stof per ongeluk binnen heeft gekregen door het kankermedicijn van haar moeder.

“Ik heb nog nooit, in mijn leven en gedurende mijn tenniscarrière, enig verboden middel genomen”, zegt Errani in een statement dat ze op haar Twitter-profiel postte.

“Ik ben enorm teleurgesteld, maar tezelfdertijd heb ik een zuiver geweten en ben me bewust dat ik niets verkeerd heb gedaan.”

Het panel dat zich boog over de straf oordeelde dat de fout van de Italiaanse ‘aan de lage kant van het spectrum’ was en dat de straf zich beperkte tot twee maanden. De moeder van Errani, Fulvia, getuigde voor het panel dat ze waarschijnlijk per ongeluk een van haar tabletten liet vallen in de soep en tortellini die ze aan het maken was.

De straf van twee maanden wordt voorafgegaan door een retroactieve straf van 16 februari tot 7 juni. Haar enige vermeldenswaardige prestatie was een halve finale in Rabat. Op Roland Garros haalde de voormalig finaliste de tweede ronde.

 

koen

koen

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER