Home » Geen categorie » Ervaren Italiaan houdt Coppejans uit halve finales in Turijn

Ervaren Italiaan houdt Coppejans uit halve finales in Turijn

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het Challengertoernooi van Turijn (Italië, € 42 500) is Kimmer Coppejans (ATP-171) uitgeschakeld in de kwartfinale. Onze landgenoot verloor in drie sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Coppejans was de laatste overgebleven Belg op het Italiaanse gravel, nadat Yannick Mertens en Joris De Loore in de eerste ronde werden uitgeschakeld. De 22-jarige Coppejans nam het in de kwartfinale op tegen de Italiaanse veteraan Filippo Volandri (ATP-205), die een kleine 10 jaar geleden nog nummer 25 van de wereld was. Volandri, tegenwoordig vooral terug te vinden op de challengertour en vorige week nog actief als co-commentator voor de Italiaanse televisie in Monte Carlo, versperde eerder in het toernooi al Yannick Mertens de weg naar de tweede ronde.

In de kwartfinale tegen Coppejans begon de 34-jarige Italiaan het best aan de partij en pakte de eerste set met 6-2. In de tweede set sloeg onze landgenoot terug met 2 breaks om de set met 6-2 binnen te halen en een derde set af te dwingen. In die laatste set kantelde de wedstrijd echter opnieuw en was Volandri de sterkste met 6-2, na een wedstrijd van net geen 2 uur.

koen

koen

MEER NIEUWS

Sander Gillé en Joran Vliegen - © European Open

Sandoran naar kwartfinale in Halle

Sander Gillé (ATP D-29) en Joran Vliegen (ATP D-28) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op grastoernooi van Halle (Duitsland, ATP 500). Ze gingen voorbij een Australisch duo.

LEES MEER