Home » WTA » Estse Kanepi nekt Mertens na opwarming van twee sets

Estse Kanepi nekt Mertens na opwarming van twee sets

Estse Kanepi nekt Mertens na opwarming van twee sets

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor Elise Mertens (WTA-17) werd de tweede ronde van het toernooi van Charleston (Premier, Verenigde Staten) het eindstation. Ze verloor na een bizarre wedstrijd in drie sets.

Als zesde reekshoofd was Mertens vrij in de eerste ronde. Na haar bye mocht ze het opnemen tegen de Estse Kaia Kanepi (WTA-82). De twee dames stonden nooit eerder tegenover elkaar en hoewel Kanepi maar liefst 13 jaar langer meedraait op het circuit heeft ze negen toernooizeges minder op de teller dan onze landgenote.

Het openingsgame beloofde een spannende wedstrijd, Mertens kon na tweemaal deuce haar opslag behouden. Vervolgens realiseerde ze een break en kwam 2-0 voor. Kanepi kan de Limburgse nauwelijks een strobreed in de weg leggen. Na amper 23 minuten stond de 6-0 op het bord.

Een totaal ander scenario in de tweede set. De Estse ging meteen door de service van Mertens en gaf haar voorsprong niet meer af. Het is niet duidelijk wat er door Mertens heen ging, maar ze kon geen vuist meer maken. Nauwelijks een half uur later is met 0-6 alles te herdoen.

De derde set bracht eindelijk de verwachte strijd. De twee toonden zich waardige tegenstandsters en hielden het spannend tot het laatste moment. Uiteindelijk trok Kanepi met 7-5 aan het langste eind.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws