Home » Geen categorie » Eugenie Chapelle op hoofdtabel Palmanova

Eugenie Chapelle op hoofdtabel Palmanova

Eugenie Chapelle op hoofdtabel Palmanova

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Eugenie Chapelle (WTA-1131) maakt indruk op het ITF-toernooi van Palmanova ($10 000, Spanje). Ze baande zich een weg door de kwalificaties en veroverde zo een plaatsje op de hoofdtabel. India Maggen (WTA-D 843) dingt nog mee naar de kroon in het dubbelspel. Voor onze andere landgenoten zit het toernooi er vroegtijdig op.

Met vier dames op de kwalificatietabel van het enkelspel leek België goed vertegenwoordigd in het Spaanse Palmanova. De 20-jarige Eugenie Chapelle zette het mooiste resultaat neer. In de eerste ronde moest ze het meteen opnemen tegen een oude bekende, India Maggen. Landgenoten of niet, Chapelle gunde haar tegenstandster slechts vier spelletjes, 6-2 6-2.

In de tweede ronde van de kwalificaties had Chapelle wat meer moeite met de Spaanse Cristina Moll Alles (NR), maar met 7-6(4) en 6-2 plaatste ze zich toch voor het volgende duel. In de derde en laatste ronde kwam Chapelle tegenover Mallaurie Noël (WTA-1102) uit Frankrijk. De eerste set mondt wederom uit in een tie break waarbij Chapelle aan het langste eind trekt. Ook in de tweede set is onze landgenote de sterkste. Met 6-3 verzekert ze zich van een plaats op de hoofdtabel. Daarin neemt ze het woensdag op tegen de Russische Ksenija Sharifova (WTA-861).

Yani Genesse (NR) zat het toernooi er meteen op. Zij verloor in de eerste ronde van de kwalificaties van de Duitse Dominique Wahl (NR), 2-6 1-6. Vicky Geurinckx (WTA-1295) overleefde de eerste kwalificatieronde wel, maar struikelde bij haar volgende ontmoeting over thuisspeelster Paula Arias Manjon (NR). De Spaanse liet Geurinckx amper twee spelletjes pakken, 1-6 1-6. India Maggen plaatste zich met haar Duitse partner Lisa Ponomar (WTA-D 830) wel voor de hoofdtabel van het dubbelspel. Zij worden woensdagnamiddag voor de leeuwen gegooid en moeten het opnemen tegen de eerste reekshoofden.

India Maggen - © Richard van Loon
India Maggen – © Richard van Loon

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws