Home » European Open » EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Benoît Paire

EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Benoît Paire

EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Benoît Paire

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nog een kleine maand en ons land is opnieuw het strijdtoneel voor een ATP-toernooi. Van 17 t.e.m. 23 oktober vindt in de Lotto Arena in Antwerpen de European Open plaats. Wij tellen af naar dit topevenement en stellen tien absolute wereldtoppers voor die jij in Antwerpen live aan het werk zal kunnen zien. Vandaag trekken we naar het zuiden voor Fransman Benoît Paire.

De ouders van Paire zetten 1989 alvast goed in met de geboorte van hun zoon, Benoît op 1 januari te Avignon. Vader Philippe werkt bij de SNCF, de Franse spoorwegen, moeder Eliane draagt haar steentje bij aan het lokale bestuur van de Vaucluse. Paire heeft één broer, Thomas die de tennismicrobe als coach doorgeeft. Het gezin Paire woont naast een kleine tennisclub waar Philippe vaak rondhangt. Kleine Benoît neemt er op z’n zes jaar voor het eerst een tennisracket in handen.

La Tige (de boomtak, de stengel), zoals Paire omwille van zijn ranke gestalte genoemd wordt, kent zijn eerste grote succes in 2007, wanneer hij op eigen bodem een Futures-toernooi wint. Twee jaar later komt zijn grote doorbraak met maar een titel in Slovenië en maar liefst vier finale-plaatsen. In 2010 weet Paire zich zelfs te kwalificeren voor Roland Garros en de US Open.

Sprong op de ATP-ranking

2011 sluit de jonge Fransman voor het eerst af in de top 100. Dat jaar kan hij bovendien terugblikken op twee challenger-titels en een succesvol debuut op de Australian Open. Net als zijn grote idool, Marat Safin blijkt Paire niet meteen een grasspeler. Zijn eerste wedstrijd op Wimbledon verliest hij van het toenmalige nummer 6 van de wereld, David Ferrer. In 2012 toont Paire zich een van de meest geëvolueerde spelers van het seizoen. Hij springt van een 95e stek naar de 47e plaats op de wereldranglijst.

Aan de zijde van Stanislas Wawrinka wint Paire in 2013 zijn eerst ATP-dubbeltitel en stijgt verder tot bij de dertig beste spelers ter wereld. Een noodlottige knieblessure doet hem echter in de lappenmand belanden en maakt dat hij voor het eerst in twee jaar uit de top 100 tuimelt. In september ondergaat een hij een operatie en zet een punt achter zijn seizoen.

Een wijze beslissing zo blijkt. In 2015 klimt Paire pijlsnel richting 19e plaats op de rankings. Hij wordt de eerste tennisser sinds Steve Darcis in 2007, die in één seizoen een Futures-, een Challenger- en een ATP-titel binnenhaalt.

Dit jaar zorgde Paire voor opschudding tijdens de Olympische Spelen. De Fransman werd, dankzij het forfait van Richard Gasquet, alsnog opgediept om de Franse kleuren te verdedigen in Rio, maar leek niet bijster enthousiast. Het olympische team stuurde hem dan ook vervroegd huiswaarts wegens overtreding van de leefregels binnen de ploeg. Paire reageerde laconiek dat hij blij was naar huis te mogen.

 

[alert type=”info” title=”Wedstrijd”]Wil je kans maken op duotickets voor de European Open? Neem dan deel aan onze wedstrijd door hier te klikken. Wil je meer info over de European Open. Surf dan naar deze website.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws