Home » European Open » EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met David Ferrer

EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met David Ferrer

EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met David Ferrer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nog een kleine week en ons land is opnieuw het strijdtoneel voor een ATP-toernooi. Van 17 t.e.m. 23 oktober vindt in de Lotto Arena in Antwerpen de European Open plaats. Wij tellen af naar dit topevenement en stellen tien absolute wereldtoppers voor die jij in Antwerpen live aan het werk zal kunnen zien. Vandaag laten we je kennismaken met het Spaanse toptalent David Ferrer (ATP-15).

Ferrer werd geboren on 2 april 1982 in Alicante, Spanje. Op vijfjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste racket en in zijn jeugd keek hij op naar Sergi Bruguera. Ferrers vader is boekhouder en zijn moeder is onderwijzeres. Op vijftienjarige leeftijd verhuisde hij naar Barcelona om er twee jaar te trainen bij de Catalaanse Tennisfederatie. Later speelde hij ook bij Equelity, de Academie van Juan Carlos Ferrero in Villena. Ferrers broer won het Spaanse kampioenschap bij de junioren (onder 13 jaar) en runt de Ferrer Tennisacademie.

Ferrer werd proftennisser in 2000 en in zijn beginjaren was hij vooral succesvol op gravel. In 2002 veroverde hij zijn eerste ATP-titel in Boekarest. In zijn carrière behaalde hij 26 ATP-titels, op verschillende ondergronden. Op Roland Garros stond hij in de finale in 2013, op de Australian Open en de US Open stond hij twee keer in de halve finale. De Spanjaard wordt vaak gezien als een van de beste spelers die nooit een Grand Slam wonnen.

Davis Cup succes

In 2006 kwam Ferrer voor het eerst de top 10 binnen, in 2013 piekte hij op de derde plaats van de ATP-ranking. Als een teamspeler is hij ook uitermate succesvol in de Davis Cup, samen met het Spaanse team veroverde hij de Davis Cup driemaal in 2008, 2009 en 2011.
Ferrer staad bekent als een van de meest behendige en fitte spelers op de ATP-tour, en wordt vaak aanzien als één van de beste retourneerders. In 2016 was hij te zien in een video van de ATP “Ferrer wordt beter en beter”. Op 33-jarige leeftijd had hij zijn tweede beste seizoen ooit en zijn vechtlust en consistentie werden in de schijnwerpers geplaatst.

In 2015 trad Ferrer in het huwelijk met Marta Tornel, met wie hij al lange tijd een relatie had. Wanner hij niet op de tenniscourt staat, houdt hij ervan op naar voetbal te kijken. Ferrer is een grote fan van Lionel Messi, maar bewondert ook basketbalsterren Pau Gasol en Juan Carlos Navarro. De Spanjaard leest ook erg graag en is geïnteresseerd in boeken die hem beter maken als persoon, en niet enkel als tennisser. Hij houdt ook elk boek bij dat hij gelezen heeft.

[alert type=”info” title=”Informatie”]Wil je meer info over de European Open. Surf dan naar deze website.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws