Home » European Open » EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Gilles Simon

EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Gilles Simon

EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Gilles Simon

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nog een kleine twee weken en ons land is opnieuw het strijdtoneel voor een ATP-toernooi. Van 17 t.e.m. 23 oktober vindt in de Lotto Arena in Antwerpen de European Open plaats. Wij tellen af naar dit topevenement en stellen tien absolute wereldtoppers voor die jij in Antwerpen live aan het werk zal kunnen zien. Vandaag laten we je opnieuw kennismaken met een Fransman, Gilles Simon (ATP-30).

Gilles Simon werd in 1984 in Nice, Frankrijk geboren. Vader Daniel werkt voor een verzekeringsmaatschappij, moeder Mireille is dokter. Simon heeft één broer, Jean-Marie, die ingenieur is. Op z’n zesde zet kleine Gilles zijn eerste stapjes op het tennisveld. Een professionele carrière laat nog twaalf jaar op zich wachten, tot 2002.

Gilou, zoals Simon ook genoemd wordt, wint zijn eerste Futures-titels in 2003. Hij schrijft zowel het toernooi van Lissabon als dat van Montego Bay op zijn naam. Een jaar later speelt hij voor het eerst een Challenger en plaatst zich voor een heus ATP-toernooi. Hij verliest in de eerste ronde weliswaar van landgenoot Marc Gicquel.

Geïnspireerd door Michael Chang die ondanks zijn kleine gestalte een groots tennisser was, bereikt Simon in 2006 zijn eerste ATP-finale en stoot door naar de derde ronde op de Australian Open. Hoewel de Fransman met z’n 1m80 niet bepaald een lilliputter is, rekent hij zichzelf eerder bij de kleinere tennisspelers. Net als Justine Henin kan hij rekenen op een stevige backhand, zij het wel dubbelhandige backhand.

Eerste ATP-succes

In 2007 weet Simon op eigen bodem zijn eerste ATP-titel te bemachtigen, in Marseille. Deze wordt snel gevolgd door een tweede, in Boekarest. Amper een jaar later beleeft Simon het meest fantastische moment uit zijn carrière. In de halve finale van het toernooi van Madrid verslaat hij toenmalig nummer één van de wereld, Rafael Nadal.

2009 is een topjaar voor de Fransman. Niet alleen bereikt hij de kwartfinale van de Australian Open, hij staat ook in de derde ronde van Roland Garros, het toernooi dat hij het allerliefst op zijn palmares zou zien prijken. Datzelfde jaar komt Simon op de zesde stek van de wereldranglijst terecht, zijn hoogste positie tot dusver.

Intussen heeft Simon 12 titels op zijn naam staan en stond tweemaal in de kwartfinale van een Grand Slam. Zijn grootste prestatie leverde hij misschien wel naast het terrein. Hij is getrouwd met Carine en trotse vader van twee zonen, Timothé en Valentin. Hij houdt van videospelletjes spelen, rollerbladen en films kijken.

[alert type=”info” title=”Informatie”]Wil je meer info over de European Open. Surf dan naar deze website.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws