Home » European Open » EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Mikhail Youzhny

EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Mikhail Youzhny

EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Mikhail Youzhny

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nog een kleine maand en ons land is opnieuw het strijdtoneel voor een ATP-toernooi. Van 17 t.e.m. 23 oktober vindt in de Lotto Arena in Antwerpen de European Open plaats. Wij tellen af naar dit topevenement en stellen tien absolute wereldtoppers voor die jij in Antwerpen live aan het werk zal kunnen zien. Beginnen doen we met de 34-jarige Rus Mikhail Youzhny.

Youzhny begon op zesjarige leeftijd te tennissen. Z’n eerste grote voorbeeld? Grote broer Andrei, die eind jaren 90 actief was op het Futurescircuit. Al van in het begin kregen de broers alle steun van hun ouders, die er zelfs hun professionele bezigheden voor omgooiden. Zo gaf vader Mikhail z’n carrière bij het Sovjet leger op om te kunnen rondreizen met z’n zonen en ging moeder Lubov halftijds werken.

Davis Cup

Op dertienjarige leeftijd was Youzhny ballenjongen tijdens het Davis Cup-duel tussen Rusland en de Verenigde Staten. Toen al was hij er zeker van dat hij op een dag zelf tot de Russische ploeg zou behoren. Zeven jaar later was het al zover en won hij met Rusland de Davis Cup door Frankrijk met 3-2 huiswaarts te sturen. Het was Youzhny zelf die in de beslissende wedstrijd Paul-Henri Mathieu in vijf sets versloeg: 3-6, 2-6, 6-3, 7-5 en 6-4.

Youzhny is intussen teruggezakt naar de 53e plaats, maar dat de Rus een absolute wereldtopper was/is, staat buiten kijf. Zo bekleedde hij in 2008 de achtste plaats op de wereldranglijst en is hij één van de enige tien actieve spelers die de kwartfinale van alle Grand Slams haalde (samen met Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray, Tomas Berdych, Jo-Wilfried Tsonga, Stan Wawrinka, David Ferrer en Juan Martin del Potro).

Kolonel

De kolonel, zo wordt Youzhny wel eens door z’n fans genoemd. Dit vanwege de militaire groet die hij maakt na elke overwinning. Winnen doet de Rus trouwens ook naast het veld. Zo trouwde hij op 22 november 2008 met z’n vrouw Yulia in Moskou en heeft hij samen met haar intussen twee kinderen: Maxim (zes jaar) en Igor (vier jaar). O ja, mocht Youzhny binnenkort zonder tennis vallen, heeft hij nog altijd z’n diploma filosofie dat hij in 2011 behaalde aan de universiteit van Moskou.

[alert type=”info” title=”Wedstrijd”]Wil je kans maken op duotickets voor de European Open? Neem dan deel aan onze wedstrijd door hier te klikken. Wil je meer info over de European Open. Surf dan naar deze website.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws