Home » European Open » EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Nicolas Mahut

EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Nicolas Mahut

EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Nicolas Mahut

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Over een kleine maand is ons land opnieuw het strijdtoneel voor een ATP-toernooi. Van 17 t.e.m. 23 oktober vindt in de Lotto Arena in Antwerpen de European Open plaats. Wij tellen af naar dit topevenement en stellen tien absolute wereldtoppers voor die jij in Antwerpen live aan het werk zal kunnen zien. Als derde topper zetten we de 34-jarige Fransman Nicolas Mahut (ATP-40) in de kijker.

De ervaren Mahut is ondertussen al zeventien jaar een vaste waarde op het tenniscircuit. De rechtshandige speler met een eenhandige backhand scoort met serve-and-volley. Hij wordt op dit moment getraind door de Franse ex-tennissers Thierry Ascione en Nicolas Escudé. Wij laten jullie nog meer kennismaken met de flamboyante Fransman met een mooi palmares.

Mahut slaat zijn eerste tennisballetjes al op 5-jarige leeftijd. Hij gaat aan de slag bij de kleine tennisclub le SC Beaucouzé Tennis, vlak bij de West-Franse stad Angers. Mahut triomfeert in 2000 op 18-jarige leeftijd als juniorenkampioen van Wimbledon. In datzelfde jaar begint Mahut bij de profs te tennissen.

Marathonman

De Fransman bereikt in 2003 voor de eerste keer de top honderd maar tuimelt snel terug naar beneden op de ranking. In 2006 keert hij terug in de top honderd en 2007 was Mahuts eerste topjaar met zijn eerste twee finales op het ATP-circuit. Op de grastoernooien van Queen’s en Newport zijn routiniers Fabrice Santoro en Andy Roddick te sterk voor Mahut.

In 2010 geraakt Mahut internationaal bekend bij het publiek in de langste tennismatch uit de geschiedenis. In de eerste ronde op Wimbledon vechten Mahut en de Amerikaan John Isner (ATP-25) drie dagen lang een eindeloze strijd uit van maar liefst 11 uur en 5 minuten. Uiteindelijk verliest de Fransman de thriller met 6–4, 3–6, 6–7(7–9), 7–6(7–3) en 70–68 (!). Mahut schreef het boek “Le match de ma vie” (de match van mijn leven) over de memorabele partij.

Dubbelspecialist

Privé loopt het ook gezwind voor Mahut. In 2011 krijgt hij samen met zijn vrouw Virginie een zoontje Nathanaël. Zijn zoontje is ondertussen vijf jaar oud en is zijn grootste supporter! Check bijvoorbeeld onderstaand filmpje dat Mahut op zijn Facebookpagina postte.

Mahut wordt -zoals de Franse wijn- steeds beter met de leeftijd. Hij verovert in 2013 zijn eerste twee titels. In Newport en Rosmalen triomfeert hij uiteraard op gras, zijn favoriete ondergrond. In 2014 klimt hij naar zijn voorlopig hoogste ranking, nummer 37. In 2015 en 2016 wint Mahut opnieuw in Rosmalen, in 2015 was hij in de finale in Rosmalen in twee sets nog te sterk voor David Goffin (ATP-14).

Ondertussen legt Mahut zich nog ook steeds meer toe op het dubbelspel. Samen met zijn landgenoot Pierre-Hugues Herbert wint hij de US Open in 2015 en Wimbledon in 2016. Mahut klimt ook naar de nummer één-positie op de dubbelranking waar hij nu nog steeds staat. Internationale klasse!

[alert type=”info” title=”Wedstrijd”]Wil je kans maken op duotickets voor de European Open? Neem dan deel aan onze wedstrijd door hier te klikken. Wil je meer info over de European Open. Surf dan naar deze website.[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws