Home » European Open » EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Pablo Cuevas

EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Pablo Cuevas

EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Pablo Cuevas

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nog een kleine maand en ons land is opnieuw het strijdtoneel voor een ATP-toernooi. Van 17 t.e.m. 23 oktober vindt in de Lotto Arena in Antwerpen de European Open plaats. Wij tellen af naar dit topevenement en stellen tien absolute wereldtoppers voor die jij in Antwerpen live aan het werk zal kunnen zien. Vandaag reizen we naar Uruguay voor de dertigjarige Pablo Cuevas.

Pablo Cuevas werd geboren in Concordia, Argentinië op 1 januari 1986 en begon met tennis toen hij zes jaar oud was. Met z’n negentiende plaats op de wereldranglijst is hij de enige speler uit Uruguay in de top 400. Z’n broer Martin volgt hem op de 430e positie.

Cuevas hoopt met z’n resultaten tennis populairder te kunnen maken in Uruguay. Zijn droom is dat vooral kinderen interesse krijgen in de sport.

In het begin van z’n carrière was Cuevas erg succesvol als dubbelspeler. Samen met de Peruviaan Luis Horna won hij in 2008 Roland Garros na de Bryan broers en Daniel Nestor en Nenad Zimonjic te verslaan op weg naar de finale. Cuevas en Horna werden het eerste Zuid-Amerikaanse mannenteam dat een Grand Slam in het dubbelspel won.

In 2009 en 2010 won hij drie Challengertoernooien en haalde hij de top 50 van het mannentennis. 2011 begon goed voor Cuevas met overwinningen op Andy Roddick en Jo-Wilfried Tsonga, maar hij raakte geblesseerd op Roland Garros en moest noodgedwongen forfait geven voor de rest van het seizoen.

Comeback na blessure

Na twee jaar van blessure maakte Cuevas zijn comeback in april 2013. Een jaar later startte hij z’n klim naar de top met een eerste ATP-titel in Bastad en een tweede in Umag. Daarnaast won Cuevas ook vier Challengers en eindigde hij het jaar op de dertigste plaats op de ranglijst.

Een derde ATP-titel volgde in 2015 toen hij de Brazil Open in Sao Paulo won. Cuevas bereikte ook de finale in Istanbul, maar die verloor hij tegen Roger Federer.

Dit jaar won de Uruguayaan de ATP-toernooien van Rio de Janeiro en Sao Paolo en bereikte hij de finale van het grastoernooi van Nottingham waar hij bewees ook op snelle ondergronden uit de voeten te kunnen.

Op de grandslamtoernooien wil het vooralsnog niet lukken voor Cuevas. Hij raakte er nooit verder dan een derde ronde.

Cuevas is erg sterk vanop de baseline en heeft een knappe backhand. Naast tennis houdt hij enorm van surfen, voetballen en maakt hij graag tijd vrij voor z’n familie. Cuevas is getrouwd en heeft één dochter, Alfonsina die geboren werd op 10 oktober 2014.

[alert type=”info” title=”Wedstrijd”]Wil je kans maken op duotickets voor de European Open? Neem dan deel aan onze wedstrijd door hier te klikken. Wil je meer info over de European Open. Surf dan naar deze website.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws