Home » European Open » EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Richard Gasquet

EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Richard Gasquet

EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Richard Gasquet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nog een kleine maand en ons land is opnieuw het strijdtoneel voor een ATP-toernooi. Van 17 t.e.m. 23 oktober vindt in de Lotto Arena in Antwerpen de European Open plaats. Wij tellen af naar dit topevenement en stellen tien absolute wereldtoppers voor die jij in Antwerpen live aan het werk zal kunnen zien. Vandaag stellen we je voor aan de dertigjarige Richard Gasquet uit Frankrijk.

Richard Gasquet werd in 1986 in Béziers, Frankrijk geboren. Hij begon te tennissen met zijn ouders, die een tennisclub hadden vlakbij hun woonst, toen hij amper vier jaar oud was. Zijn talent werd al vrij vroeg ontdekt. Zo prijkte hij als negenjarige jongen op de cover van een Frans tennismagazine die hem “De kampioen waarop Frankrijk heeft gewacht” noemden.

Als junior behaalde Gasquet uitstekende cijfers: 44-7 in z’n jonge carrière én in september 2002 werd hij nummer 1 van de wereld, net voor hij pro werd.

Gasquet maakte zijn profdebuut op Roland Garros in 2002 toen hij amper vijftien jaar, elf maanden en negen dagen oud was. Dit maakte van hem de tweede jongste speler ooit die in Parijs de hoofdtabel bereikte. Bij de juniores won hij trouwens Roland Garros en de US Open én werd hij uitgeroepen tot World Junior Champion.

Doorbraak op de ATP-Tour

In 2004 speelde Gasquet z’n eerste ATP-finale in Metz en won hij, aan de zijde van zijn landgenote Tatiana Golovin, de titel in het gemengd dubbel. Een jaar later versloeg hij ‘s wereld nummer 1 Roger Federer in het Masterstoernooi van Monte Carlo. Op zijn negentiende verjaardag won hij z’n eerste titel op het grastoernooi van Nottingham.

Gasquet won tot dusver dertien ATP-titels, veroverde een bronzen medaille op de Olympische Spelen met Julien Bennetea en bereikte de halve finale op Wimbledon en de US Open. Nadat hij worstelde met vormproblemen, maakte de Fransman in 2015 zijn comeback in de top 10.

Naast tennis, is Gasquet een grote rugbyfan en supportert hij graag voor het team van zijn Béziers. Ook richtte hij het Richard Gasquet Fonds op, dat door middel van sport arme kinderen wil helpen een toekomst op te bouwen.

[alert type=”info” title=”Wedstrijd”]Wil je kans maken op duotickets voor de European Open? Neem dan deel aan onze wedstrijd door hier te klikken. Wil je meer info over de European Open. Surf dan naar deze website.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws