Home » European Open » EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Robin Haase

EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Robin Haase

EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Robin Haase

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nog een kleine maand en ons land is opnieuw het strijdtoneel voor een ATP-toernooi. Van 17 t.e.m. 23 oktober vindt in de Lotto Arena in Antwerpen de European Open plaats. Wij tellen af naar dit topevenement en stellen tien absolute wereldtoppers voor die jij in Antwerpen live aan het werk zal kunnen zien. Vandaag is het de beurt aan noorderbuur Robin Haase (ATP-65).

Haase werd 29 jaar geleden geboren in Den Haag. Zijn ouders, Axel en Annie zijn intussen beiden op pensioen. Zijn oudere broer, Eric werkte onder meer voor Nike terwijl Inga, zijn zus lerares Duits is. Robin zet reeds als 2-jarige dreumes zijn eerste stapjes op een tennisterrein. Hoewel hij dagelijkse dingen voornamelijk met links doet, grijpt hij toch met zijn rechterhand naar zijn tennisracket.

Sterke start

Met Andre Agassi als grote voorbeeld haalt Haase zestien jaar later de finale van het juniorentoernooi op Wimbledon. We schrijven 2006 wanneer hij, in eigen land, zijn debuut maakt op de ATP-tour. In de eerste ronde van de Ordina Open moet hij in drie sets de duimen leggen voor Juan-Carlos Ferrero. Nog datzelfde jaar schrijft hij de eerste toernooizege op zijn naam, een Challenger in Nashville. Hij sluit af op de 167e plaats op de wereldranglijst.

Haase doet het erg goed in 2008. Hij haalt drie ATP-kwartfinales en dringt door tot de tweede ronde van de Australian Open. Verder stunt hij tegen spelers uit de top 50 en debuteert op Wimbledon tegen Lleyton Hewitt. Hardnekkige blessures aan de knie zorgen er de volgende jaren voor dat Haase lange tijd buiten strijd is. In 2010 eren zijn collega’s-tennissers hem met de come back van het jaar-trofee.

Top in 2011

Tegen de pittoreske achtergrond van de Oostenrijkse Alpen won Haase in 2011 zijn eerste ATP-titel in het enkelspel. Een jaar later slaagde hij er in Kitzbühel in deze te verlengen en bereikte zo met een 33e stek zijn hoogste plaats op de rankings ooit. In 2013 neemt Haase een geweldige start en staat samen met landgenoot Igor Sijsling (ATP D-324) in de finale van de Australian Open. Datzelfde jaar verliest Haase zijn 17e tie break op rij, meteen goed voor een nieuw, dubieus record.

En nu…

De laatste tijd behaalt Haase wisselvallige resultaten. De Nederlander, die trouwens in het Belgische Turnhout woont,  slaagt er meer en meer in de eerste ronde van een toernooi te overleven, maar kan zich zelden of nooit door de tweede worstelen. Momenteel mag hij zich de 65e beste speler van het ATP-circuit en lid van de ATP Player Council noemen. Bovendien staat hij dit weekend in zijn derde challenger-finale van het jaar.

 

[alert type=”info” title=”Wedstrijd”]Wil je kans maken op duotickets voor de European Open? Neem dan deel aan onze wedstrijd door hier te klikken. Wil je meer info over de European Open. Surf dan naar deze website.[/alert]

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws