Home » European Open » EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Taylor Fritz

EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Taylor Fritz

EUROPEAN OPEN COUNTDOWN: Maak kennis met Taylor Fritz

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Over een kleine maand is ons land opnieuw het strijdtoneel voor een ATP-toernooi. Van 17 t.e.m. 23 oktober vindt in de Lotto Arena in Antwerpen de European Open plaats. Wij tellen af naar dit topevenement en stellen tien absolute wereldtoppers voor die jij in Antwerpen live aan het werk zal kunnen zien. Vandaag laten we jullie kennismaken met de 18-jarige Amerikaan Taylor Fritz (ATP-58).

Op de European Open zal je ook de tennistoppers van morgen kunnen bewonderen. De jonge Amerikaan Taylor Fritz geldt als een van de toekomstige talenten op het tenniscircuit. Fritz wordt eind oktober nog maar negentien jaar maar maakte dit jaar al een prachtige sprong op de ranking naar de top zestig.

Juniorenkoning

Tennis zit in de genen van de familie. De ouders van Fritz tennisten allebei en zijn moeder Kathy May bereikte in de jaren ’70 zelfs de top tien op de WTA-ranking. Ook Taylor wordt snel besmet met de tennismicrobe en lijkt klaar voor een topcarrière.

Vorig jaar speelde Fritz op 17-jarige leeftijd nog de pannen van het dak bij de junioren. Hij veroverde enkele prestigieuze juniorentitels zoals de Easter Bowl maar moest in de finale van het juniorentoernooi van Roland Garros in drie sets de duimen leggen tegen landgenoot Tommy Paul (ATP-243). Fritz klom als beloning voor zijn finaleplaats op Roland Garros wel naar de nummer één-positie bij de junioren.

Fritz sloot zijn juniorencarrière perfect af. Op het juniorentoernooi van de US Open nam hij in de finale revanche tegen zijn landgenoot Paul. Deze keer was Fritz in eigen land in drie sets de sterkste.

Reuzensprong op de ranking

Terwijl Fritz het juniorencircuit overheerste, waagde hij zich ook al aan zijn eerste stapjes bij de profs. In oktober 2015, amper een maand na zijn afscheid bij de junioren, imponeerde het jonge Amerikaanse talent al bij de profs. In het Amerikaanse Sacramento en Fairfield veroverde hij twee challengertoernooien op rij en daardoor bereikte hij in november nog de finale op het challengertoernooi van Champaign.

2016 begon perfect voor Fritz. Hij won in januari al zijn derde challenger in Happy Valley én bereikte de hoofdtabel op de Australian Open. Fritz gooide ook hoge ogen op het ATP 250-toernooi in het Amerikaanse Memphis. Hij stootte verrassend door naar de finale, waar hij het onderspit moest delven tegen Kei Nishikori (ATP-5).

Na dit sterke seizoensbegin begon Fritz’ motor wat te sputteren. Het jong talent kon niet opboksen tegen meer ervaren spelers en ging snel onderuit. Niettemin mag de Amerikaan terecht apetrots zijn op zijn eerste volledige seizoen bij de profs. Eind 2015 stond Fritz nog op nummer 177 maar nu pronkt hij al met een plaatsje in de top zestig.

Jong getrouwd

Tot slot: Fritz is allesbehalve een laatbloeier: op het tenniscircuit en ernaast! Op 7 juli 2016 stapte hij immers al in het huwelijksbootje met de Amerikaanse leeftijdsgenote Raquel Pedraza. Pedraza tennist nog bij de junioren en is voorlopig minder succesvol dan haar wederhelft. Fritz vroeg haar ten huwelijk tijdens Roland Garros, nadat ze twee jaar een koppel vormden.

[alert type=”info” title=”Wedstrijd”]Wil je kans maken op duotickets voor de European Open? Neem dan deel aan onze wedstrijd door hier te klikken. Wil je meer info over de European Open. Surf dan naar deze website.[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws