Home » Geen categorie » European Open gaat voor wereldrecord

European Open gaat voor wereldrecord

European Open gaat voor wereldrecord

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De European Open wil, in samenwerking met de Kim Clijsters Academy, een wereldrecord vestigen: het aantal meest opeenvolgende singles tennismatches gespeeld door één individu. Dat maakte de organisatie woensdag bekend op een persconferentie.

Ter gelegenheid van de European Open, het ATP-toernooi dat van 17 t.e.m. 23 oktober zal plaatsvinden in de Lotto Arena in Antwerpen, zal er een oefenterrein op het Astridplein aan het Antwerpse Centraal Station worden aangelegd. Alle deelnemers zullen er een balletje kunnen slaan voor het oog van de voorbijgangers.

Om de officiële opening van dit oefenterrein in de kijker te zetten, wordt er een Guinness wereldrecordpoging georganiseerd waarbij zal worden geprobeerd om het wereldrecord van het aantal meest opeenvolgende singles tennismatches gespeeld door één individu te breken. Het voormalig record staat momenteel op naam van de Brit Mike Mitchell die op Wimbledon vorig jaar 36 opeenvolgende matches speelde over een periode van 34 uur.

Kim Clijsters Academy

Maxime Braeckman is de man die de uitdaging op 8 oktober zal aangaan. Braeckman, die de wereld rondreisde als voormalig sparring partner van Xavier Malisse en coach van Kirsten Flipkens, is sinds 2012 trainer op de Kim Clijsters Academy, die samen met de organisatie van de European Open haar schouders onder de recordpoging zet. “Ik ga mijn uiterste best doen om het huidige record te breken”, blikt Braeckman ambitieus vooruit. “Daarvoor moet ik wel minstens 37 opeenvolgende matches spelen en dat zal zowel mentaal als lichamelijk niet makkelijk worden. Deze zomer start ik met de voorbereiding. Mijn uithoudingsvermogen zal zwaar op de proef worden gesteld, dus een aantal voorbereidingsmatches waar ik een nachtje door doe staan alvast op het programma.” (lacht)

Kim Clijsters zelf schakelde alvast een aantal van haar contacten uit de tennis- en BV-wereld in om de recordpoging tot een goed einde te brengen. Zo zullen o.a. Lara Salden (ITF-69), Seppe Cuypers (ITF-76), Zizou Bergs (ITF-63), Kim Gevaert, Karl Vannieuwkerke, Tia Hellebaut, Xavier Malisse en Guga Baúl het racket opnemen tegen Braeckman.

SOS Kinderdorpen

De opbrengst van de recordpoging gaat naar SOS Kinderdorpen waarvan Clijsters ambassadrice is. “Het is voor mij een hele eer om aan dit initiatief te mogen meewerken”, vertelt Clijsters. “Zelf ga ik niet spelen omdat het moment iets te dicht tegen de bevalling aan ligt, maar ik ga uiteraard komen supporteren voor Maxime en kan hem misschien af en toe een massage geven.” (lacht)

Concreet zal het geld ingezet worden voor de bouw van een nieuwe multisport terrein dat nodig is voor 100 kinderen in het SOS Kinderdorp in Trjavna (Bulgarije). SOS Kinderdorpen hoopt op 25 000 euro.

[alert type=”info” title=”Ook jij kan SOS Kinderdorpen steunen”]Wie de Guinness wereldrecordpoging wil sponsoren, kan via deze sponsorpagina een online donatie overmaken. Naast de inkomsten die via deze weg worden verzameld zal Tennium, de organisatie achter de European Open, samen met de sponsors van het toernooi een duit in het zakje doen.

O ja, tot slot nog dit: het huidige record nam 34 uur in beslag, een echte uitputtingsslag als je weet dat de uitdager slechts vijf minuten per uur kan rusten.
[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws