Home » European Open » European Open geeft wildcards aan Davis Cup-helden Darcis en De Loore

European Open geeft wildcards aan Davis Cup-helden Darcis en De Loore

European Open geeft wildcards aan Davis Cup-helden Darcis en De Loore

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-119) en Joris De Loore (ATP-191) hebben van de organisatie van de European Open een wildcard gekregen voor de hoofdtabel van het toernooi.

Het was David Goffin (ATP-14) zelf die het nieuws bekend maakte op een persconferentie aan de voet van het MAS (Museum Aan de Stroom) in Antwerpen. Darcis en De Loore schitterden afgelopen weekend nog in het Davis Cup-duel tegen Brazilië en vervoegen Goffin nu dus al zeker op de hoofdtabel van de European Open. Een derde wildcard zal nog last minute uitgereikt worden.

“Johan (Van Herck, nvdr.) vertelde mij het nieuws afgelopen zaterdag”, aldus een dolgelukkige De Loore. “Ik ga alles geven en zie het als een unieke kans. Het wordt mijn eerste ATP-toernooi dus ik ga heel wat ervaring kunnen opdoen. Hopelijk komen er veel supporters.”

Ook Darcis was de organisatie dankbaar voor z’n wildcard. “Ik heb hard gewerkt de voorbije maanden en hoop op het einde van het seizoen terug top 100 te staan zodat ik op de hoofdtabel van de Australian Open geraakt.”

Bart de tennisser

Na afloop van de persconferentie sloegen de drie Belgische toppers nog een uniek balletje met niemand minder dan burgemeester Bart De Wever op een voor de gelegenheid aangelegd tennisterrein. “Antwerpen heeft een zeer rijke tenniscultuur. Meer dan 30 procent van de Belgische tennisclubs zijn gevestigd in of nabij onze stad”, gaf De Wever, die voor het eerst in zijn leven een tennisracket vastnam, nog mee. “Die stevige traditie bouwden we mee op dankzij de ECC in de jaren tachtig en negentig. Met de European Open krijgt Antwerpen opnieuw een tennistoernooi van dat kaliber. De komst van een nieuw, groot sportevenement als dit is bijzonder goed nieuws voor onze bruisende stad en onze economie.”

David Goffin en Bart De Wever - © European Open
David Goffin en Bart De Wever – © European Open

Hoe De Wever het er vanaf bracht als tennisser, ontdek je hieronder.

[alert type=”info” title=”Fotospecial”]Later vandaag kan je op Tennisplaza België terecht voor een unieke fotospecial van het persmoment.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws