Home » ATP » European Open is met BNP Paribas Fortis één van haar hoofdsponsors kwijt: “Niet evident nu”

European Open is met BNP Paribas Fortis één van haar hoofdsponsors kwijt: “Niet evident nu”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Slecht nieuws voor de European Open (België, ATP 250). BNP Paribas Fortis zal het toernooi niet langer sponsoren.

Niet alleen door de coronacrisis hangen er donkere wolken boven de vijfde editie van de European Open die normaal in oktober plaatsvindt. BNP Paribas Fortis, één van de hoofdsponsors van het toernooi vorig jaar, heeft beslist het evenement niet langer te ondersteunen. “De bank trekt er de stekker uit. Het was een belangrijke partner en in deze onzekere periode is het niet evident om een nieuwe sponsor te strikken”, laat Ilse Van Parys, Event Director van de European Open, in een reactie aan Het Nieuwsblad weten. “We hopen nu in eerste instantie op steun van de overheid en zijn blij dat de andere sponsors trouw blijven. Half juni hopen we duidelijkheid te hebben of ons toernooi kan doorgaan.”

Goede samenwerking

BNP Paribas Fortis bevestigt het nieuws aan Tennisplaza. “De bank was drie jaar lang sponsor en wenst de organisatie te danken voor de goede samenwerking”, klinkt het. “Onze beslissing is niet het gevolg van de coronacrisis of een nieuwe strategische aanpak of besparingen”, benadrukt de bank. “De BNP Paribas Groep en BNP Paribas Fortis blijven op verschillende terreinen de tennissport ondersteunen, zowel op internationaal vlak met bijvoorbeeld de Fed Cup, Roland Garros en Indian Wells als lokaal waar we o.a. hoofdsponsor zijn van Tennis Vlaanderen en de Franstalige Tennisfederatie AFT.”

De European Open is niet het eerste sportproject waarbij BNP Paribas Fortis haar sponsoring stopzet. Vorig seizoen besliste de bank de Rising Stars Tennis Tour op te doeken. Eerder dit jaar kwam er ook een einde aan het sponsorhuwelijk met voetbalclub RSC Anderlecht.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS