Home » European Open » European Open kondigt drie nieuwe (jonge) namen aan

European Open kondigt drie nieuwe (jonge) namen aan

European Open kondigt drie nieuwe (jonge) namen aan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Via een persbericht kondigde de organisatie van de European Open, het ATP-toernooi dat in oktober plaatsvindt in de Antwerpse Lotto Arena, dinsdag drie nieuwe namen aan. Het gaat om de Amerikaan Taylor Fritz (ATP-60), de Kroaat Borna Coric (ATP-51) en de Australiër Thanasi Kokkinakis (ATP-452).

Zowel Fritz als Coric en Kokkinakis zijn al meerdere keren bestempeld als grote talenten en worden nu al dé toekomst van het tennis genoemd. Zo trad de achttienjarige Fritz, die vorig jaar de US Open won bij de juniores, in juni voor het eerst aan op Wimbledon, waar hij in zijn eerste ronde pas na heel wat weerwerk te bieden verloor tegen topreekshoofd Stan Wawrinka (ATP-5). “Hij heeft een enorm potentieel”, was Wawrinka na afloop erg lovend over de Amerikaan die vorig jaar pas 694e van de wereld stond.

De negentienjarige Coric bereikte dit jaar de derde ronde op Roland Garros en is geen onbekende voor de Belgen. De Kroaat zorgde eerder dit jaar mee voor de uitschakeling van ons land in de Davis Cup. Net als Fritz schreef Coric bij de juniores de US Open op zijn naam.

Kokkinakis, het derde talent dat in Antwerpen te aanschouwen zal zijn, is twintig jaar en kwam dit jaar door een schouderblessure nog niet in actie. Vorig jaar versloeg hij o.a. Ernests Gulbis (ATP-66) op de Australian Open en zijn landgenoot Bernard Tomic (ATP-22) op Roland Garros.

Nieuwe generatie

Kristoff Peulinckx, organisator van de European Open, klinkt alvast erg enthousiast over de nieuwe namen. “Tijdens de European Open zullen we, naast de internationale toppers, een nieuwe generatie tennissers aan het werk zien. We willen opportuniteiten creëren voor nieuw talent. Laten we hopen dat jonge Belgische spelers zich geïnspireerd voelen door deze nieuwe generatie.”

Eerder bevestigden David Goffin (ATP-11), David Ferrer (ATP-13) en Richard Gasquet (ATP-15) hun deelname al.

[alert type=”info” title=”Ticketinfo”]Tickets voor de European Open zijn beschikbaar via de website of telefonisch op het nummer 070/34.53.45 (0,30 euro/min). Prijzen variëren tussen 10 en 70 euro, afhankelijk van de dag en de categorie.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws