Home » ATP » European Open kondigt top 10-speler aan

European Open kondigt top 10-speler aan

European Open kondigt top 10-speler aan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Canadees Felix Auger-Aliassime (ATP-8) speelt in oktober op de European Open. De nummer acht is de hoogst gerangschikte speler ooit die naar Antwerpen komt.

Van 16 tot 23 oktober vindt in de Antwerpse Lotto Arena de zevende editie van de European Open plaats. Het was lang wachten op de eerste naam maar op dinsdag werd die eindelijk gelost.

De 22-jarige Auger-Aliassime wordt één van de grote sterren op de European Open. De Canadees won dit jaar zijn eerste ATP-titel in Rotterdam en klom naar zijn hoogste ranking tot nu toe.

Halve finale US Open

Vorig jaar bereikte Auger-Aliassime met de halve finale op de US Open zijn beste prestatie tot dusver op een Grand Slam. Dit jaar stond hij in de kwartfinale op de Australian Open en in de vierde ronde op Roland Garros.

Toernooidirecteur Dick Norman is heel tevreden met de komst van het Canadese talent: “Felix is een absolute topper. De Canadees is op erg korte tijd een fantastische carrière aan het uitbouwen.”

“We zijn enorm trots dat we de halve finalist van de US Open van 2021 naar Antwerpen kunnen halen, dat zich zo nog meer als wereld sportstad op de kaart zet. Voor een jonge kerel en wereldster valt vooral zijn bescheidenheid, eenvoud, respectvol zijn en maturiteit op.”

De organisatie laat ook nog weten dat de ticketverkoop vlot loopt en dat ze snel nieuwe namen zullen aankondigen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws