Home » ATP » European Open krijgt droomfinale nadat Murray zich voorbij Goffin-killer knokt

European Open krijgt droomfinale nadat Murray zich voorbij Goffin-killer knokt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Stan Wawrinka (ATP-18) versus Andy Murray (ATP-243), dat is de droomfinale morgen op de European Open in Antwerpen (ATP 250). De Schot had het wel twee sets knap lastig met de taaie Fransman Ugo Humbert (ATP-70).

Humbert verbaasde vriend en vijand deze week in Antwerpen met onder meer zeges tegen David Goffin (ATP-14) en Guido Pella (ATP-20). Ook tegen Murray ging hij gewoon verder op zijn elan. De Fransman moest wel twee breakkansen wegwerken in het vijfde game, maar sloeg dan zelf genadeloos toe op de opslag van de Schot. Na 42 minuten had hij de eerste set op zak, 3-6.

In het tweede bedrijf greep Murray zijn breakkans wel, maar kon hij de break niet bevestigen. Een bijzonder agressieve Humbert bleef bij zijn game plan en hing de bordjes weer gelijk (3-3). Daarna waren de serveerders baas tot de machine van de Fransman toch begon te sputteren bij 5-6. Met een dubbele fout gaf Humbert de tweede set zomaar weg, 7-5.

Ugo Humbert - © Christophe Moons
Ugo Humbert – © Christophe Moons

Een serieuze tik voor de 21-jarige Humbert die enkele minuten later een nieuwe mokerslag te verwerken kreeg nadat hij drie breakkansen verkwanselde en Murray vervolgens zelf dan maar de break forceerde. Humbert tegen het canvas en de Schot maakte er ook niet meer woorden dan nodig aan vuil, 6-2. In de finale wacht morgen niemand minder dan Stan Wawrinka.

[alert type=”info” title=”Tickets”]Wil je graag tickets voor de European Open? Klik hier![/alert]

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden