Home » ATP » European Open pakt uit met acht top 20-spelers

European Open pakt uit met acht top 20-spelers

European Open pakt uit met acht top 20-spelers

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De organisatie van de European Open (België, ATP 250) pakt uit met de sterkste deelnemerslijst ooit. Er komen acht spelers uit de top twintig naar Antwerpen.

Toernooidirecteur Dick Norman pakt uit met een mooie deelnemerslijst voor de European Open. Met Matteo Berrettini (ATP-8), David Goffin (ATP-12), Andrey Rublev (ATP-14), Fabio Fognini (ATP-15), Karen Khachanov (ATP-16), Pablo Carreno Busta (ATP-18), Grigor Dimitrov (ATP-19) en Milos Raonic (ATP-20) komen er acht spelers uit de top twintig naar Antwerpen.

De cut ligt dit jaar op ATP-44, wat wil zeggen dat het spelersveld erg sterk is. Ook Alex De Minaur (ATP-27), Kei Nishikori (ATP-35) en Ugo Humbert (ATP-41) maken dit jaar hun opwachting. Kimmer Coppejans (ATP-161) krijgt een wildcard voor de hoofdtabel, Ruben Bemelmans (ATP-223) voor de kwalificaties. In het dubbelspel tekenen Sander Gillé (ATP D-41) en Joran Vliegen (ATP D-36) present. Het toernooi kan ook nog twee wildcards uitdelen.

Norman is fier op de deelnemerslijst: “Het is een moeilijk jaar, de budgetten gingen omlaag, maar we zijn blij met het spelersveld. Er zijn ook heel wat spelers die dit jaar voor het eerst naar ons land komen. We zijn opgelucht dat het toernooi kan doorgaan, nadat eerder de toernooien van Moskou en Stockholm geschrapt werden.

Toernooi mét publiek

Het toernooi mikt op 1 500 à 1 600 bezoekers per dag, wat 30% is van de capaciteit van de zaal. Het publiek wordt ingedeeld in 4 kleuren, elk met een aparte ingang. Tussen elke bubbel zullen telkens een vrije rij en enkele lege stoelen zijn. De ticketverkoop start vrijdag.

Spelers worden strikt afgescheiden. Na een coronatest moeten ze 24 uur op de kamer blijven in afwachting van het resultaat. In het hotel en in de Lotto Arena blijven ze ook ver van de pers en publiek.

Geen Wawrinka en Murray

De finalisten van vorige jaar, Stan Wawrinka (ATP-17) en Andy Murray (ATP-111) zijn er dit jaar niet bij. Zij kunnen in Keulen punten sprokkelen, wat in Antwerpen niet het geval was. Bij deelname aan hetzelfde toernooi telt het beste resultaat over vorig jaar en dit jaar.

Break-even

Kristoff Puelinckx mikt erop om dit jaar break-even te draaien: “We hebben een sponsor verloren, maar al onze andere partners bleven aan boord. Dankzij de steun van Event Flanders kunnen we deze editie organiseren. Ook de spelers leveren veel in. Vorig jaar kreeg de winnaar 110 000 euro, dit jaar is dat 30 000 euro. We willen het toernooi vooral veel naambekendheid geven en zo investeren in de toekomst”.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws