Home » ATP » European Open pakt uit met sterk deelnemersveld

European Open pakt uit met sterk deelnemersveld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In oktober gaat de zesde editie van de European Open (Antwerpen, ATP 250) van start. De organisatie pakt uit met enkele mooie namen.

Grigor Dimitrov (ATP-29) en Jannik Sinner (ATP-14) tekenden eerder al present, maar daar komen nu enkele toppers bij. Andy Murray (ATP-113), die het toernooi in 2019 won, kreeg een wildcard voor het toernooi, net als Zizou Bergs (ATP-186).

Met Felix Auger-Aliassime (ATP-11), Diego Schwartzman (ATP-15), Pablo Carreno Busta (ATP-16), Cristian Garin (ATP-17), Roberto Bautista Agut (ATP-18), Reilly Opelka (ATP-19), Alex de Minaur (ATP-21), Lloyd Harris (ATP-31) en titelverdediger Ugo Humbert (ATP-26) kan de organisatie rekenen op een mooi deelnemersveld.

Toernooidirecteur Dick Norman blikte in het Havenhuis in Antwerpen tevreden vooruit: “Het wordt echt een topeditie met maar liefst zeven spelers uit de top twintig. Daarnaast zijn we ook erg blij met de komst van publiekslieveling Sir Andy Murray.”

Sabine Appelmans, Dick Norman, Peter Wouters en Kristoff Puelinckx - © Melissa Van de Wiele
Sabine Appelmans, Dick Norman, Peter Wouters en Kristoff Puelinckx – © Melissa Van de Wiele

Belgische deelnemers

Gauthier Onclin (ATP-519) kreeg als winnaar van het prekwalifiatietoernooi een wilcard voor de kwalificaties, Bergs is de enige Belg op de hoofdtabel. Of Davis Cup-sterkhouders Ruben Bemelmans (ATP-221) en Michael Geerts (ATP-291) ook te zien zullen zijn in Antwerpen is nog een vraagteken. Sander Gillé (ATP D-31) en Joran Vliegen (ATP D-30) zijn een certitude in het dubbelspel.

Op zaterdag 23 oktober volgt er een demonstratiewedstrijd in het rolstoeltennis waarbij onze landgenoten Joachim Gérard (ITF Wheelchair D-7) en Jef Vandorpe (ITF Wheelchair D-14) het zullen opnemen tegen de Nederlanders Tom Egberink (ITF Wheelchair D-6) en Maikel Scheffers (ITF Wheelchair D-9).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS