Home » ATP » European Open round-up: “Een stresserende week, maar blij dat we het toernooi konden organiseren”

European Open round-up: “Een stresserende week, maar blij dat we het toernooi konden organiseren”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Toernooidirecteur Dick Norman en Kristoff Puelinckx, CEO van organisator Tennium, blikken tevreden terug op de voorbije European Open (België, ATP 250).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

“Het was een erg stresserende week, maar we zijn heel blij dat we het toernooi alsnog hebben kunnen organiseren”, aldus Norman. “We hadden een mooie deelnemerslijst en het was fijn om tot en met vrijdag publiek te kunnen verwelkomen.”

“Dat we last minute de zaal moesten sluiten voor het weekend is natuurlijk jammer, maar we beleven moeilijke tijden dus ik begrijp dat er maatregelen moesten worden getroffen.”

Alles stond klaar

“We draaien dit jaar een klein verlies, maar het is vooral zonde dat we zo laat gecommuniceerd hebben gekregen dat we moesten sluiten”, vult Puelinckx aan. “Een dag eerder hadden we expliciet de toelating gekregen om in het weekend door te gaan en dus hadden we alles geregeld voor VIP en catering. Als je hoort dat bepaalde zaken in de culturele sector pas maandag moeten sluiten, vraag ik me af waarom wij het toernooi dan niet mét publiek mochten afwerken?”

“We zijn er wel trots op dat er 4 500 supporters zijn komen kijken. De European werd ook in zestig landen uitgezonden, dat is goede reclame. Uiteindelijk waren we goed georganiseerd en voorbereid op de hele COVID-19-situatie. Ook fijn dat er geen enkele speler positief heeft getest op het toernooi zelf.”

“Volgend jaar zijn we zonder twijfel opnieuw van de partij. Onze ambitie is altijd geweest om een toernooi te organiseren voor de lange termijn.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS