Zesde reekshoofd Jo-Wilfried Tsonga (ATP-36) is uitgeschakeld op de European Open in Antwerpen (ATP-250). In een Frans duel snoepte Gilles Simon (ATP-47) de zege af.

Tsonga won de European Open in 2017 en trad dit jaar aan als zesde reekshoofd in Antwerpen. Hij ging in de eerste ronde met 6-3 en 6-4 voorbij de Italiaan Lorenzo Sonego (ATP-56).

In de tweede ronde volgde voor Tsonga een Frans duel met Simon die Steve Darcis (ATP-179) in zijn laatste officiële match in België huiswaarts had gestuurd. Tsonga moest in de eerste set meteen achtervolgen en verloor de set met 6-4.

In een spannende tweede set hielden de twee Fransmannen zich in evenwicht. Op het einde van de match liet Tsonga echter steken vallen en ging Simon door Tsonga’s opslag. De 34-jarige speler hield het hoofd koel en maakte de partij af met 7-5.

Door de exit van Tsonga zijn de drie vorige winnaars van de European Open nu uitgeschakeld. Eerder moesten Richard Gasquet (ATP-57) (de winnaar van 2016) en titelverdediger Kyle Edmund al hun koffers pakken.

Simon is de tweede kwartfinalist op de European Open nadat eerder ook al het vijfde reekshoofd Guido Pella (ATP-20) zich bij de laatste acht schaarde.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.