Home » ATP » #EuropeanOpen round-up dag 1: Fans dromen van Belgische overwinning, maar die komt er net niet

De European Open in Antwerpen (België, € 686 080) ging zondag van start met de kwalificaties. Yannick Mertens (ATP-335) en Zizou Bergs (ATP-399) kwamen in actie, lieten het publiek heel even dromen, maar konden net niet stunten.

De Belgen

Mertens won twee prekwalificatiewedstrijden, maar botste meteen op Marcel Granollers (ATP-94) in de eerste kwalificatieronde. Onze landgenoot begon goed aan de partij en kon een tijdje het niveau van Granollers volgen. Toch ging de eerste set met 4-6 naar de Spanjaard. In de tweede set kwam Mertens zelfs op voorsprong, maar Granollers brak meteen terug. De Spanjaard won ook de tweede set met 4-6 en zo verdween de eerste Belg uit het kwalificatietoernooi.

Yannick Mertens - © Philippe Buissin (Imagellan)
14/10/2018 – Antwerpen – European Open 2018 – Yannick MERTENS
©Philippe BUISSIN/IMAGELLAN

Door het verdwijnen van Mertens, was alle hoop in de kwalificaties gevestigd op Bergs. Ook hij stond echter niet voor een makkelijke klus, want hij kwam uit tegenover Canadees Felix Auger-Aliassime (ATP-128). Een jongeling in vorm, want hij wist op zaterdag nog de Challenger van Tashkent te winnen. Bergs was echter vastberaden om zijn huid duur te verkopen, en verzilverde zelfs de eerste set. Nadat hij de tweede set aan de Canadees moest laten, kwam de droom van de tweede kwalificatieronde wel heel dichtbij toen Bergs bij 6-5 twee wedstrijdpunten veroverde. Hij kon ze echter niet verzilveren, en tien minuten later wist Auger-Aliassime de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten in de tiebreak: 7-5, 3-6 & 6-7 (2).

Felix Auger-Aliassime - © Philippe Buissin (Imagellan)
Felix Auger-Aliassime – © Philippe Buissin (Imagellan)

Andere winnaars in de kwalificaties waren onder andere Ilya Ivashka (ATP-99), Sergiy Stakhovsky (ATP-149) en Tallon Griekspoor (ATP-197).