Home » European Open » #EuropeanOpen round-up dag 1: Nul op drie voor de Belgen, ook Mahut moet meteen inpakken

#EuropeanOpen round-up dag 1: Nul op drie voor de Belgen, ook Mahut moet meteen inpakken

#EuropeanOpen round-up dag 1: Nul op drie voor de Belgen, ook Mahut moet meteen inpakken

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de eerste dag van de European Open in Antwerpen (ATP 250; € 589 185) werd de eerste kwalificatieronde afgewerkt. Kimmer Coppejans (ATP-282), Zizou Bergs (ATP-1538) en Arthur De Greef (ATP-146) konden de Belgische eer niet redden en moesten meteen inpakken.

Op Center Court mochten Vasek Pospisil (ATP-84) en Yannick Maden (ATP-168) de spits afbijten. Het Canadese reekshoofd had uiteindelijk bijna twee en een half uur nodig om de taaie Duitser naar huis te sturen, 3-6 7-5 6-0. Een leuke opwarmer voor het publiek dat daarna met Coppejans de eerste Belg aan het werk te zien kreeg. Onze landgenoot, die een wildcard kreeg, startte tegen Stefano Travaglia (ATP-133) uitstekend, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de Italiaan, 6-4 2-6 3-6. “Een te wisselvallige match”, merkte Coppejans achteraf terecht op.

Kimmer Coppejans - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Kimmer Coppejans – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

De volgende Belg die het Center Court in de Lotto Arena mocht betreden was Bergs. De 18-jarige Limburger werd aanvankelijk overrompeld door zijn tegenstander Stefanos Tsitsipas (ATP-131), maar kon in de tweede set toch wat (meer) weerwerk bieden. De Griek haalde het met 0-6 3-6. Aan De Greef dan maar om de Belgische eer te redden en met Mathias Bourgue (ATP-151) kreeg hij in principe geen onhaalbare kaart. Na een razendspannende eerste set moest onze landgenoot in de tiebreak zich gewonnen geven, waarna de Fransman in het tweede bedrijf een versnelling hoger schakelde en met 6-7 (4) en 3-6 zegevierde.

Op Court 1 wist de Australische bad boy Bernard Tomic (ATP-144) door te stoten naar de tweede kwalificatieronde door de maat te nemen van Gleb Sakharov (ATP-179). Nicolas Mahut (ATP-109), het tweede reekshoofd, verloor dan weer verrassend van Aldin Setkic (ATP-170) met 5-7  6-7 (1). Ook de Oostenrijker Sebastian Ofner (ATP-141) staat op één zege van de hoofdtabel. Hij schakelde Ramkumar Ramanathan (ATP-148) uit, terwijl Kenny De Schepper (ATP-157) het Franse onderonsje won van Quentin Halys (ATP-117).

[alert=”info” title=”Uitslagen Belgen”]

Kimmer Coppejans – Stefano Travaglia: 6-4 2-6 3-6
Zizou Bergs – Stefanos Tsitsipas: 0-6 3-6
Arthur De Greef – Mathias Bourgue: 6-7 (4) 3-6

[/alert]

Alle uitslagen kan je hier nog eens herbekijken

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws