Home » European Open » #EuropeanOpen round-up dag 2: Oude rot stuurt zevende reekshoofd wandelen, toppers bezetten Groenplaats

#EuropeanOpen round-up dag 2: Oude rot stuurt zevende reekshoofd wandelen, toppers bezetten Groenplaats

#EuropeanOpen round-up dag 2: Oude rot stuurt zevende reekshoofd wandelen, toppers bezetten Groenplaats

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Antwerpen kan de European Open (België, € 686 080) rekenen op een knap deelnemersveld. Hoewel Ruben Bemelmans (ATP-110) de enige Belg op de affiche is, tekenen heel wat toppers present. De grote namen kwamen maandag nog niet op de baan, maar toonden hun kunsten op een ietwat ongewone locatie.

De Belgen

Helaas geen Belgen aan de bak in de Lotto Arena vandaag.

De kwalificatiespelers

Ilya Ivashka (ATP-99) mocht de debatten openen. Hij nam het op tegen Constant Lestienne (ATP-154). De Fransman won de eerste set met 6-4 en hield gelijke tred met zijn Bulgaarse tegenstander in de tweede manche. In de tiebreak liet hij het echter totaal afweten en zag Ivashka langszij komen. In de derde set wipte Ivashka gauw over Lestienne verzekerde zich met 4-6, 7-6(1) en 6-3 van een plekje op de hoofdtabel. Daarin kruist hij de degens met Robin Haase (ATP-48). Lestienne werd inmiddels als lucky loser opgevist en krijgt tegen Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-58) een tweede kans.

Ilya Ivashka © Philippe Buissin (Imagellan)
Ilya Ivashka © Philippe Buissin (Imagellan)

Op het naburige court 1 stond noorderbuur Tallon Griekspoor (ATP-197) intussen tegenover een andere Fransman, Stephane Robert (ATP-158). In de eerste set waren beide heren aan elkaar gewaagd, de jonge Griekspoort won uiteindelijk de tiebreak, 7-6(2). De maar liefst zestien jaar oudere Robert weerde zich kranig maar moest ook de tweede set aan zijn opponent laten, 3-6. Griekspoor mag zich zo verheugen op een ontmoeting met gravelbijter Albert Ramos-Vinolas (ATP-64).

De laatste kwalificatiewedstrijden gingen tussen Felix Auger-Aliassime (ATP-128) en Sergiy Stakhovsky (ATP-149) enerzijds en Marcel Granollers (ATP-94) en Salvatore Caruso (ATP-167). Stakhovsky overklaste zijn tegenstander meteen en gunde hem slechts twee spelletjes. Bij een 3-0 voorsprong voor de Oekraïner, gooide Auger-Aliassime de handdoek in de ring. Naar eigen zeggen belemmerde een blaar op zijn voet zijn bewegingsvrijheid. Stakhovsky mag het dinsdag opnemen tegen Gilles Simon (ATP-32). Granollers had een taaie klant aan Italiaan Caruso. Met 6-4, 5-7 en 6-2 plaatste de Spanjaard zich uiteindelijk toch voor een duel met Cameron Norrie (ATP-87).

Op de hoofdtabel

Ook de eerste wedstrijden van de hoofdtabel werden vandaag gespeeld. Leonardo Mayer (ATP-53) keek in de ogen van Vasek Pospisil (ATP-79). De degelijke Canadees toonde zich meteen de betere en bleef dat de hele match. Met 6-3 en 7-5 zette hij Mayer aan de kant.

Vasek Pospisil © Philippe Buissin (Imagellan)

Mackenzie McDonald (ATP-84) trad als volgende aan. Hij nam het op tegen de twintig centimeter grotere Nicolas Jarry (ATP-43). In de eerste set stapelde Jarry de fouten op en zag McDonald het laken snel naar zich toe trekken, 1-6. In set twee leek de Chileen te beseffen dat de bal driemaal over het net en binnen de lijnen spelen een betere tactiek was dan er aan hoge snelheid op los te slaan. In een spannende tiebreak moest hij uiteindelijk het onderspit delven, 6-7(8).

Mackenzie McDonald © Philippe Buissin (Imagellan)
Mackenzie McDonald © Philippe Buissin (Imagellan)

De laatste match van de dag was die tussen Feliciano Lopez (ATP-70) en Frances Tiafoe (ATP-45), het zevende reekshoofd. De zeventien jaar oudere Spanjaard had aan één break genoeg om de eerste set op zijn naam te schrijven, 6-4. In de tweede set hielden Lopez en Tiafoe de spanning erin. Beide heren bekogelden elkaar met pijlsnelle services en speelden lange rally’s. De ervaring haalde de bovenhand, Lopez won met 7-6(5).

Feliciano Lopez © Philippe Buissin (Imagellan)
Feliciano Lopez © Philippe Buissin (Imagellan)

In de marge

De feeërieke, Antwerpse Groenplaats vormde het toneel voor een verrassend schouwspel. Milos Roanic (ATP-20), Gaël Monfils (ATP-38), Jo-Wilfried Tsonga (ATP-75) en Kyle Edmund (ATP-15) passeerden voor een potje street-tennis. 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws