Home » European Open » #EuropeanOpen round-up dag 3: Bemelmans botst op machtige Monfils, Gillé en Vliegen halen het net niet

#EuropeanOpen round-up dag 3: Bemelmans botst op machtige Monfils, Gillé en Vliegen halen het net niet

#EuropeanOpen round-up dag 3: Bemelmans botst op machtige Monfils, Gillé en Vliegen halen het net niet

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Antwerpse European Open (België, € 686 080) kwam dinsdag Ruben Bemelmans (ATP-110) in actie. Samen met hem werkten de kwalificatiespelers hun eerste wedstrijden op de hoofdtabel af. 

De Belgen

Eindelijk Belgisch bloed op het veld! Sander Gillé (ATP D-87) en Joran Vliegen (ATP D-95) kregen in hun eerste ronde niet de minste spelers voorgeschoteld. Het Spaanse duo Feliciano López (ATP D-29) en Jaume Munar (ATP D-257) kon samen nog geen potten breken, maar López heeft wel het dubbelspel van Roland Garros 2016 op zijn palmares staan.

Gillé en Vliegen, dankzij een wildcard in het tornooi, begonnen sterk en kwamen snel op een 5-3 voorsprong. Een dubbele fout op setpunt deed hen echter de das om. De Spanjaarden werkten zich terug in de set en toonden zich op de cruciale momenten net dat tikje beter. Met 8-6 wonnen ze de tiebreak en zo de eerste manche.

Sander Gillé en Joran Vliegen - © Philippe Buissin (Imagellan)
Sander Gillé en Joran Vliegen – © Philippe Buissin (Imagellan)

In de tweede set ging het lange tijd gelijk op. Beide duo’s vuurden aces op elkaar af en dwongen hun tegenstanders in de fout. Gillé en Vliegen veroverden bij 6-5 twee setpunten op Spaanse opslag. Jammer genoeg konden ze deze niet verzilveren en moesten ze in een tweede tiebreak duidelijk het onderspit delven. López en Munar leken op wolkjes te tennissen en stootten zo met 7-3 door naar de tweede ronde.

Ook in de laatste wedstrijd van de dag zagen we een Belg. Ruben Bemelmans (ATP-110) speelde tegen Gaël Monfils (ATP-38). Hoewel de Fransman eerder aangaf moe te zijn en onder jetlag te lijden, oogde hij erg fris en stond zeer scherp. De eerste set duurde amper twintig minuten. Met 6-0 zette hij onze landgenoot kansloos opzij.

Ruben Bemelmans - © Philippe Buissin (Imagellan)
Ruben Bemelmans – © Philippe Buissin (Imagellan)

In set twee leek het Bemelmans beter te vergaan. Hij klampte, niet zonder enige moeite, aan en kreeg zelfs enkele breakkansen. Bij 4-3 in het voordeel van Monfils, werd de Belg gedwongen zijn service in te leveren. Vervolgens kon een zeer sterk spelende Fransman de wedstrijd uitserveren, 6-3.

Verrassing van de dag

Ilya Ivashka (ATP-99) mocht net als gisteren meteen aan de bak. HIj nam het in zijn eerste ronde op tegen Robin Haase (ATP-48), het achtste reekshoofd. De twee heren waren sterk aan elkaar gewaagd. Zowel set 1 als 2 mondde uit in een tiebreak. Daarin was de Bulgaar telkens de beste. Met 7-6(5) en 7/6(8) plaatste hij zich voor de tweede ronde.

Ilya Ivashka en Robin Haase © Philippe Buissin (Imagellan)
Ilya Ivashka en Robin Haase © Philippe Buissin (Imagellan)

Bijna verrassing van de dag

Op centre court liet de wedstrijd tussen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-75) en Guido Pella (ATP-65) de dagplanning in de war lopen. Beide heren speelden op degelijk niveau en gaven elkaar geen duimbreed toe. 7-5 en 5-7 in de eerste twee sets was dan ook het logische gevolg. De derde set was zo mogelijk nog spannender, een tiebreak moest de beslissing brengen. Ondanks prachtig tennis van Pella was het daarin Tsonga die met stevige opslagen het verschil maakte, de bovenhand nam.

Guido Pella - © Philippe Buissin (Imagellan)
Guido Pella – © Philippe Buissin (Imagellan)

De anderen

Jan-Lennard Struff (ATP-58) toonde intussen zijn kunnen op court 1. Hij kruiste de degens met lucky loser Constant Lestienne (ATP-154). De Duitser bleek net een paar maatjes te groot voor de 26-jarige Fransman. Amper vijf spelletjes gunde hij zijn opponent, 6-2, 6-3.

Albert Ramos-Vinolas (ATP-64) zou het opnemen tegen Tallon Griekspoort (ATP-197). Deze laatste meldde zich echter ziek, waardoor Stephane Robert (ATP-158) alsnog opgevist werd. De Fransman hield goed stand, maar moest met tweemaal 6-4 toch zijn meerdere erkennen in de Spaanse gravelspeler.

Vijfde reekshoofd, Gilles Simon (ATP-32) kwam uit tegen kwalificatiespeler Sergiy Stakhovsky (ATP-149). De wedstrijd kende, achteraf bekeken, een gelijkaardig verloop als die van Bemelmans en Monfils. In de eerste set overklaste Simon zijn tegenstander, binnen de kortste keren stond de 6-0 op het scorebord. Stakhovsky herpakte zich en speelde degelijk mee in de tweede manche. De Fransman was echter net een maatje te sterk en trok met 6-4 aan het langste eind.

Gilles Simon © Philippe Buissin (Imagellan)
Gilles Simon © Philippe Buissin (Imagellan)

In het dubbelspel maakten tweede reekshoofden Nicolas Mahut (ATP D-17) en Edouard Roger-Vasselin (ATP D-26) simpelweg komaf met Philipp Petzschner (ATP D-82) Frances Tiafoe (ATP D-210). Het gelegenheidsduo kon de Franse tandem slechts vier spelletjes afsnoepen, 6-2 6-2.

De broertjes Granollers, Marcel (ATP D-25) en Gerard (ATP D-105) kenden eveneens weinig moeilijkheden met hun tegenstanders. Met 6-3 en 6-4 stuurden ze David Marrero (ATP D-68) en Leonardo Mayer (ATP D-78) weer naar huis.

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws