Home » European Open » #EuropeanOpen round-up dag 3: bijltjesdag voor Shapovalov en enkele reekshoofden

#EuropeanOpen round-up dag 3: bijltjesdag voor Shapovalov en enkele reekshoofden

#EuropeanOpen round-up dag 3: bijltjesdag voor Shapovalov en enkele reekshoofden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de European Open in Antwerpen (België, € 660 375) kwamen de eerste reekshoofden vandaag in actie, en dat zorgde meteen voor enkele verrassingen. In het dubbelspel gingen Arthur De Greef (ATP D-800) en Steve Darcis (ATP D-304) nipt onderuit.

De Belgen

De Belgische tandem Darcis en De Greef speelde een erg spannende eerste dubbelpartij tegen Scott Lipsky (ATP D-84) en Divij Sharan (ATP D-66). Het zag er zelfs lange tijd naar uit dat ze in de matchtiebreak aan het langste eind zouden trekken, maar helaas moesten ze met 5-7 6-4 en 8-10 de duimen leggen.

Steve Darcis en Arthur De Greef - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Steve Darcis en Arthur De Greef – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Reekshoofden sneuvelen

De reekshoofden kenden geen al te beste dag. Zevende reekshoofd Benoît Paire (ATP-39) opende de debatten op Centre Court tegen Joao Sousa (ATP-61). De flamboyante Fransman verloor de eerste set met 4-6 en liet geregeld zijn frustratie merken. Via een erg spannende tiebreak in de tweede set hing hij met 7-6(2) de bordjes gelijk, maar uiteindelijk moest hij toch met 5-7 in set drie het hoofd buigen.

Benoît Paire - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Benoît Paire – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Achtste reekshoofd Alexandr Dolgopolov (ATP-36) kon op Court 1 ook geen potten breken, hij verloor met 2-6 en 6-7(5) van Henri Laaksonen (ATP-96). Het jonge Griekse talent Stefanos Tsisipas (ATP-122) bereikte via de kwalificaties de hoofdtabel en maakte de afgelopen dagen een erg sterke indruk. Zesde reekshoofd Pablo Cuevas (ATP-33) maakte geen schijn van kans en moest na 54 minuten afdruipen. Tsitsipas won overtuigend met 6-1 en 6-4.

Ook het jonge talent en outsider Denis Shapovalov (ATP-50) liet zich verrassen, de Amerikaanse youngster Ernesto Escobedo (ATP-114) was met 7-6(5) en 6-4 te sterk voor de Canadese belofte. Voor vijfde reekshoofd David Ferrer (ATP-31) zag het er lange tijd slecht uit, maar hij knokte zich na maar liefst 2 uur en 23 minuten voorbij de taaie Italiaan Stefano Travaglia (ATP-131) met 4-6, 6-4 en 7-6(3).

David Ferrer - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
David Ferrer – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

In de marge

David Goffin (ATP-10) komt pas donderdag in actie, voor hem stond er een torenbeklimming van de 512 treden van de kathedraal op het programma ter promotie van zijn sponsor Maui Jim. Jo-Wilfried Tsonga (ATP-17) hield het iets rustiger, hij blikte voorzichtig vooruit op het toernooi.

David Goffin - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
David Goffin – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

[alert type=”info” title=”Resultaten Belgen Dag 3″]
R1 D: Steve Darcis & Arthur De Greef lost to Scott Lipsky (USA) & Divij Sharan (IND) 5-7, 6-4, 8-10 [/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws