Home » European Open » #EuropeanOpen round-up dag 4: Bemelmans en Darcis schitteren tijdens Belgian Day

#EuropeanOpen round-up dag 4: Bemelmans en Darcis schitteren tijdens Belgian Day

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De European Open in Antwerpen (België, € 660 375) kleurde woensdag volledig Belgisch. Het Davis Cup-team werd gehuldigd en de Belgische sterren schitterden in de Lotto Arena.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Belgen

Ruben Bemelmans (ATP-98) boekte de mooiste overwinning in zijn carrière tegen Nick Kyrgios (ATP-20), nooit eerder versloeg onze landgenoot een tegenstander die zo hoog geplaatst was. Derde reekshoofd Kyrgios, die een wildcard kreeg voor het toernooi, wisselde hoogtepunten af met erg slordige momenten. De Australiër had tevens nog last van de heup maar wist wel de tiebreak van de eerste set te winnen met 6-7(3). Bemelmans hield het hoofd koel, ging voor elk punt, en won set twee en drie met 6-3. Vrijdag mag hij opnieuw schitteren voor eigen publiek tegen Joao Sousa (ATP-61).

Nick Kyrgios - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Nick Kyrgios – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Steve Darcis (ATP-65) had het knap lastig in zijn partij tegen Cedrik-Marcel Stebe (ATP-78). Onze landgenoot speelde wisselvallig en moest de eerste set met 4-6 aan de Duitser laten. In de tweede set kon de Luikenaar toch een vuist maken en met 6-4 hingen de bordjes weer gelijk. Stebe liet zich behandelen voor een polsblessure en moest de handdoek gooien in de derde set. Darcis mag zich opmaken voor een duel met vijfde reekshoofd David Ferrer (ATP-31) op donderdagavond.

Steve Darcis - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Steve Darcis – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Sander Gillé (ATP D-129) en Joran Vliegen (ATP D-115) mochten de arena in tegen de legendarische Bob en Mike Bryan (ATP D-7). Ons Belgische dubbelteam liet het publiek genieten van enkele schitterende punten en kon aardig mee met de Bryan-broertjes. De beslissing viel telkens op het eind van elke set en daarin was de Amerikaanse tandem net iets sterker. Na 1 uur en 13 minuten stond de 6-4 en 7-5 eindstand op het scorebord.

Sander Gille en Joran Vliegen - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Sander Gille en Joran Vliegen – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Nog twee kwartfinalisten bekend

Joao Sousa (ATP-61) staat als eerste in de kwartfinale, hij haalde het na een spannende wedstrijd met 5-7, 6-4 en 6-4 van Sergiy Stakhovsky (ATP-102). Ook Julien Benneteau (ATP-93) bereikte de kwartfinale, hij verloor amper twee spelletjes tegen Henri Laaksonen (ATP-96) en won afgetekend met 6-1 en 6-1.

Julien Benneteau - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Julien Benneteau – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Belgian Day

Naast Kids Day was het ook Belgian Day in de Lotto Arena. Kapitein Johan Van Herck blikte in een babbel met de pers vooruit op de nakende Davis Cup-finale en het Belgische team werd ook in de bloemetjes gezet. Niemand minder dan Christophe Van Garsse mocht het Belgische team huldigen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER