Home » European Open » #EuropeanOpen round-up dag 4: laatste Belgen hand in hand met Raonic naar huis

#EuropeanOpen round-up dag 4: laatste Belgen hand in hand met Raonic naar huis

#EuropeanOpen round-up dag 4: laatste Belgen hand in hand met Raonic naar huis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de European Open (België, € 686 080) kon het publiek woensdag genieten van een Belgisch dubbelpaar en publiekstrekker Milos Raonic (ATP-20). Helaas voor beiden was hun doortocht slechts van korte duur. 

De Belgen

Na de uitschakeling van Sander Gillé (ATP D-87) en Joran Vliegen (ATP D-95) mochten Ruben Bemelmans (ATP D-377) en Joris De Loore (ATP D-283) de Belgische eer hoog trachten te houden. Ze betraden de Lotto Arena tegen Marcelo Demoliner (ATP D-67) en Santiago Gonzalez (ATP D-54).

Het Braziliaans-Mexicaanse duo nam een goede start en de Belgen konden weinig kansen creëren. Bemelmans en De Loore bleven de fouten opstapelen en beiden moesten ze hun opslag inleveren. Met twee breaks gaven ze zo de eerste set uit handen, 2-6.

Ruben Bemelmans en Joris De Loore - © Philippe Buissin (Imagellan)
Ruben Bemelmans en Joris De Loore – © Philippe Buissin (Imagellan)

In de tweede set stond de Vlaamse tandem merkelijk beter te spelen. De twee wonnen hun servicegames redelijk vlotjes, maar Demoliner en Gonzalez volgden hun voorbeeld. Bij een 4-5 achterstand moest De Loore serveren om in de match te blijven. Twee wedstrijdballen werden vakkundig weggewerkt met een ace en prachtige volley van Bemelmans, de 5-5 werd uit de brand gesleept.

Een tiebreak zou uiteindelijk de beslissing moeten brengen. Bemelmans en De Loote hielden stand tot 3-3 maar zagen Demoliner en Gonzalez dan op voorsprong komen en deze niet meer afgeven. Met 7-3 trok het Zuid-Amerikaanse stel de partij naar zich toe. Voor Bemelmans en De Loore zit het toernooi er helaas op.

Ruben Bemelmans en Joris De Loore en Santiago Gonzalez en Marcelo Demoliner - © Philippe Buissin (Imagellan)
Ruben Bemelmans en Joris De Loore en Santiago Gonzalez en Marcelo Demoliner – © Philippe Buissin (Imagellan)

Verrassing van de dag

Na het korte maar krachtige optreden van Bemelmans en De Loore waren alle ogen gericht op het Canadese duel tussen Vasek Pospisil (ATP-79) en Milos Raonic. De twee opslagkanonnen vuurden meteen kogels op elkaar af, van langere rally’s was nauwelijks sprake. Een tactiek die zijn vruchten afwierp, Pospisil noch Raonic moest ook maar één breakpunt toestaan in de eerste set. In de tiebreak schakelde Pospisil een versnelling hoger en trok met 7-3 het laken naar zich toe.

Milos Raonic © Philippe Buissin (Imagellan)
Milos Raonic © Philippe Buissin (Imagellan)

Ook in set twee gaven de Canadezen elkaar geen duimbreed toe. Mokerslagen vanaf de baseline werden afgewisseld met topvolley’s aan het net. Hoewel het grote publiek zich achter Raonic zette, bleef één mevrouw hardnekkig voor ‘haar’ Vasek supporteren. Met succes, bij 5-5 sloeg hij toe en ging door de opslag van Raonic. Pospisil mocht serveren voor de wedstrijd en deed dat met verve, een knaller van een opslagspel later stond de 7-6(3) 7-5 eindstand op het bord. Raonic droop teleurgesteld af. Pospisil gaf na de match toe dat hij uitzonderlijk had gespeeld en misschien wel één van de beste wedstrijden uit zijn carrière achter de rug had.

Vasek Pospisil © Philippe Buissin (Imagellan)
Vasek Pospisil © Philippe Buissin (Imagellan)

 

 

Bijna verrassing van de dag

Net zoals Jo-Wilfried Tsonga (ATP-75) en Guido Pella (ATP-65) dinsdag de planning in de war stuurden, was het de beurt aan een andere Fransman. Vierde reekshoofd, Richard Gasquet (ATP-28) en Jiri Vesely (ATP-93) volgden hun voorbeeld. Gasquet begon het best aan de wedstrijd en had aan één break voldoende om de eerste set binnen te halen, 6-3.

Richard Gasquet © Philippe Buissin (Imagellan)
Richard Gasquet © Philippe Buissin (Imagellan)

De Tsjech aan de andere kant van het net liet zich echter niet uit het lood slaan. Hij vocht terug en schreef de tweede set op zijn naam, 6-4. Vesely liet zich intussen wel verzorgen aan de rug, blijkbaar met succes. In de derde en beslissende manche liep Gasquet snel 4-2 uit. Vesely klampte aan tot 4-3 wanneer zijn Franse tegenstander het plots nodig vond van schoenen te wisselen, zomaar tussen de games heen. Gasquet verspilde na dit intermezzo niet al te veel tijd meer en won de wedstrijd met 6-3 4-6 en 6-3.

De anderen

Jan-Lennard Struff (ATP-58) maakte komaf met Spaanse knapperd Feliciano Lopéz (ATP-90). De Duitser won de eerste set gemakkelijk met 6-1, maar zag Lopéz met 6-3 aan de haal gaan met set twee. In de tiebreak van de derde manche nam Struff opnieuw de bovenhand, met 7-3 stuurde hij López huiswaarts.

Jan-Lennard Struff - © Philippe Buissin (Imagellan)
Jan-Lennard Struff – © Philippe Buissin (Imagellan)

Eerder op de dag had Gilles Simon (ATP-32) nauwelijks energie verspeeld aan Mackenzie McDonald (ATP-84). Met tweemaal 6-1 zette hij de Amerikaan opzij.

Gilles Simon - © Philippe Buissin (Imagellan)
Gilles Simon – © Philippe Buissin (Imagellan)

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws