Home » European Open » #EuropeanOpen round-up dag 5: Goffin en andere reekshoofden winnen, Darcis zwoegend tenonder

#EuropeanOpen round-up dag 5: Goffin en andere reekshoofden winnen, Darcis zwoegend tenonder

#EuropeanOpen round-up dag 5: Goffin en andere reekshoofden winnen, Darcis zwoegend tenonder

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de vijfde dag van de European Open konden de reekshoofden doorstoten naar de kwartfinales. Wij blikken terug met reacties, foto’s en video’s.

De Belgen

David Goffin (ATP-10) was als eerste reekshoofd vrij in de eerste ronde. In de tweede ronde stond hij tegenover de beloftevolle Amerikaan Frances Tiafoe (ATP-79). De Belgische nummer één won de eerste set in een spannende tiebreak. In de tweede set geraakte Goffin op kruisnelheid en maakte hij de partij met 6-2 af. Bekijk hieronder nog eens de mooiste beelden van de partij en een interview met Goffin.

Steve Darcis (ATP-6) stond voor een moeilijke opgave tegen vijfde reekshoofd David Ferrer (ATP-31). In een spannende driesetter won Ferrer uiteindelijk na twee en half uur met 5-7 7-5 3-6. Herbeleef hieronder nog eens de thriller.

Tsonga en Schwartzman maken favorietenrol waar, Tsitsipas verrassende kwartfinalist

De vijfde dag begon met het duel tussen opslagkanonnen Stefanos Tsitsipas (ATP-122) en Ivo Karlovic (ATP-51). De 19-jarige Griek Tsitsipas greep de eerste set in een tiebreak met secuur tennis. In de tweede set maakte de 38-jarige Kroaat Karlovic bij een 6-5-voorsprong een pijnlijke val waardoor hij moest opgeven. De jonge Tsitsipas is in de kwartfinale de volgende tegenstander van Goffin.

Ivo Karlovic - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Ivo Karlovic – © Vincent Van Doornick (Imagellan)
19/10/2017 - Antwerpen - European Open - Stefanos TSITSIPAS © IMAGELLAN/ Vincent Van Doornick
19/10/2017 – Antwerpen – European Open – Stefanos TSITSIPAS © IMAGELLAN/ Vincent Van Doornick

Na het Griekse-Kroatische duel was het de beurt aan de kleine Argentijn Diego Schwartzman (ATP-26). Schwartzman stond vorig jaar in de finale van de eerste editie van de European Open en start dit jaar als vierde reekshoofd aan het toernooi. De Argentijn stelde in zijn eerste partij niet teleur tegen de Amerikaan Ernesto Escobedo (ATP-114).

19/10/2017 - Antwerpen - European Open - Diego SCHWARZTMAN © IMAGELLAN/ Vincent Van Doornick
19/10/2017 – Antwerpen – European Open – Diego SCHWARZTMAN © IMAGELLAN/ Vincent Van Doornick

In een aantrekkelijke partij stuurde hij Escobedo naar alle kanten van het veld en pakte de eerste set met 6-3. In de tweede set keerde Escobedo met een sterke opslag terug in de wedstrijd. De Amerikaan kon serveren voor de partij maar Schwartzman vocht terug en maakte de partij af in een tiebreak. Schwartzman treft Ferrer in de kwartfinale.

Jo-Wilfried Tsonga (ATP-17) speelde de derde match op Centre Court. Hij kende in zijn eerste partij op de European Open weinig problemen tegen zijn landgenoot Kenny De Schepper (ATP-155). Tsonga pakte de zege met 6-4 en 6-3. In de kwartfinale ontmoet hij opnieuw een Fransman, de ervaren Julien Benneteau (ATP-93).

19/10/2017 - Antwerpen - European Open - Jo-Wilfried TSONGA © IMAGELLAN/ Vincent Van Doornick
19/10/2017 – Antwerpen – European Open – Jo-Wilfried TSONGA © IMAGELLAN/ Vincent Van Doornick

In zijn persconferentie achteraf was Tsonga heel tevreden met zijn match: “De eerste partij in een toernooi is altijd moeilijk maar het ging beter dan ik dacht. Ik heb goed gespeeld en geserveerd. Vandaag voelde ik ook geen pijn aan mijn knie. Uit voorzorg ga ik misschien met een verband spelen in de volgende ronde. In de tweede set had ik op een bepaald moment last van de warmte omdat het ineens heel warm werd. Ik ken mijn volgende tegenstander (Julien Benneteau, nvdr) heel goed. Hij speelt zelf op een hoog niveau. Het zal een mooie match zijn.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws