Home » ATP » #EuropeanOpen round-up dag 5: Goffin op verrassingsbezoek, Monfils wint de Franse slag

#EuropeanOpen round-up dag 5: Goffin op verrassingsbezoek, Monfils wint de Franse slag

#EuropeanOpen round-up dag 5: Goffin op verrassingsbezoek, Monfils wint de Franse slag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de European Open (België, € 686 080) kwam David Goffin (ATP-12) op Ladies Day de vrouwelijke toeschouwers verrassen. Op Centre Court werd de titelverdediger in een Frans duel huiswaarts gestuurd.

De Belgische verrassing van de dag

Geen Belgen meer op het veld, maar Goffin kwam zijn fans toch verrassen in de Lotto Arena. Op ladies day verraste hij de vrouwelijke toeschouwers met een goodie bag, en hij deelde ook handtekeningen uit aan de fans. Dick Norman had nog lovende woorden voor Goffin op Centre Court, die met enkele gelukkige winnaars de Goffin-challenge speelde en genoot van het applaus van het publiek.

Titelverdediger moet inpakken

Zesde reekshoofd Gaël Monfils (ATP-38) vocht een Franse battle uit met Jo-Wilfried Tsonga (ATP-75). Monfils liet knap tennis zien en kreeg de tribunes op zijn hand, hij won de set met 6-4. In set twee maakt showbeest Monfils een val en hij voelde zich ook wat ziekes. De tweede set ging met 3-6 naar Tsonga en Monfils trok de coulissen in voor een toiletbreak. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd in set drie, een slordig opslagspelletje werd Tsonga echter fataal in het laatste spelletje, en zo ging Monfils met de 6-4 setwinst lopen.

Jo-Wilfried Tsonga en Gaël Monfils - © Philippe Buissin (Imagellan)
Jo-Wilfried Tsonga en Gaël Monfils – © Philippe Buissin (Imagellan)

Nog drie kwartfinalisten bekend

De Brit Cameron Norrie (ATP-87) maakte het het tweede reekshoofd Diego Schwartzman (ATP-17) knap lastig. De tweevoudig finalist won de eerste set met 7-6(1), maar verloor de tweede set verrassend met 6-7(3). Even leek er een verrassing in de maak, maar de Argentijn vond toch zijn beste vorm terug en trok uiteindelijk met 7-5 aan het langste eind. Schwartzman mag zich nu opmaken voor een duel met vijfde reekshoofd Gilles Simon (ATP-32).

Diego Schwartzman en Cameron Norrie - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Diego Schwartzman en Cameron Norrie – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Lucky loser Salvatore Caruso (ATP-167) en kwalificatiespeler Ilya Ivashka (ATP-97) vochten een spannende battle uit. Beide relatief onbekende spelers wisten het publiek helemaal in te palmen. De eerste set ging met 6-3 naar Ivashka, maar in de tweede set moest een tiebreak de beslissing brengen. Caruso bracht de partij terug in evenwicht met 6-7 (8) en leek op weg naar de wist. De Italiaan leidde met 5-3, maar Ivashka plaatste nog een eindversnelling en stoot zo door naar de kwartfinale.

Ilya Ivashka - © Philippe Buissin (Imagellan)
Ilya Ivashka – © Philippe Buissin (Imagellan)

Topreekshoofd Kyle Edmund (ATP-15) kende weinig moeite met de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP-64). De Brit was véél te sterk voor de Spanjaard en won in minder dan een uur met 6-0 en 6-2. Hij neemt het vrijdag op tegen Ivashka.

Kyle Edmund - © Philippe Buissin (Imagellan)
Kyle Edmund – © Philippe Buissin (Imagellan)

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws