Home » European Open » #EuropeanOpen round-up dag 6: Bemelmans schrijft geschiedenis en treft Tsonga, verrassende andere halve finale door exit Goffin

#EuropeanOpen round-up dag 6: Bemelmans schrijft geschiedenis en treft Tsonga, verrassende andere halve finale door exit Goffin

#EuropeanOpen round-up dag 6: Bemelmans schrijft geschiedenis en treft Tsonga, verrassende andere halve finale door exit Goffin

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de European Open in Antwerpen werden op de zesde dag de kwartfinales afgewerkt. David Goffin (ATP-10) ging verrassend onderuit, Ruben Bemelmans (ATP-98) wist wel door te storen naar de laatste vier, net als Jo-Wilfried Tsonga (ATP-17) en Diego Schwartzman (ATP-26).

De Belgen

De eerste landgenoot die mocht opdraven was Bemelmans. Hij keek de Portugees Joao Sousa (ATP-61) in de ogen. Het nummer 98 van de wereld startte niet heel goed en verloor de eerste set met 4-6. Gaandeweg krikte Bemelmans zijn niveau op en wist hij de wedstrijd na een zware driesetter alsnog naar zijn hand te zetten. Hij won de twee volgende sets met 7-6 (2) en 6-4. De eerste halve finale ooit op een ATP-toernooi voor Bemelmans.

Ruben Bemelmans - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Ruben Bemelmans – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Daarna mocht Goffin het voorbeeld van Bemelmans proberen te volgen. In zijn partij tegen de talentvolle Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-122) begon onze landgenoot ook uitstekend. Hij heerste op eigen opslag en kreeg in elk spel een breakkans. Dat resulteerde in een vlotte 6-2 winst, maar daarna kantelde de partij. Tsitsipas ging alsmaar beter serveren en hing de bordjes gelijk na een tiebreak. De derde set was een thriller van formaat, maar uiteindelijk was de 19-jarige Griek de beste, opnieuw na een tiebreak. Exit Goffin dus.

 

Tsonga en Schwartzman triomferen

In het Frans onderonsje en veteranenduel tussen de 32-jarige Tsonga en de 35-jarige Julien Benneteau (ATP-93) was het Tsonga die aan het langste eind trok. Het tweede reekshoofd had vooral in de eerste set zijn handen vol met zijn landgenoot. Tsonga moest twee breakkansen wegwerken en kon pas in de tiebreak afstand nemen van Benneteau. In de tweede set vond het nummer 17 van de wereld wel snel het juiste ritme, 7-6 (5) 6-2.

David Ferrer (ATP-31) en Schwartzman mochten de zesde dag afsluiten op Center Court. De Spanjaard, die in de vorige ronde Steve Darcis nog uitschakelde, kon slechts één set wedijveren met de Argentijn. Ferrer kreeg bij 4-5 een setpunt op de opslag van Schwartzman, maar kon dat niet benutten. Dat betaalde het nummer 31 van de wereld cash. Schwartzman, het vierde reekshoofd, ging op en over zijn opponent én stoomde in de tweede set snel door naar de zege, 7-5 6-2.

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws