Home » ATP » #EuropeanOpen round-up dag 6: Kwartfinales zorgen voor spektakel, vier toppers bij laatste vier

#EuropeanOpen round-up dag 6: Kwartfinales zorgen voor spektakel, vier toppers bij laatste vier

#EuropeanOpen round-up dag 6: Kwartfinales zorgen voor spektakel, vier toppers bij laatste vier

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de European Open (België, € 686 080) werden vandaag de kwartfinales afgewerkt. De topreekshoofden lieten zich niet verrassen waardoor we morgen op papier twee affiches krijgen om duimen en vingers bij af te likken.

Schwartzman omzeilt lastige klus

Diego Schwartzman (ATP-17) en Gilles Simon (ATP-5) mochten de spits afbijten op de zesde dag. Reekshoofd twee versus reekshoofd vijf en dus meteen een heerlijke opener voor het publiek. Ook op het terrein ontgoochelden beide heren niet, al bleek Schwartzman net dat tikkeltje sterker. De Argentijn triomfeerde na 1 uur en 37 minuten met 6-4 en 6-3.

Ware thriller

Richard Gasquet (ATP-28) en Jan-Lennard Struff (ATP-58) trakteerden de toeschouwers vervolgens op een heuse thriller. Drie sets lang was het verschil tussen de Fransman en de Duitser bijzonder klein en uiteindelijk moest een tiebreak in de derde set voor afscheiding zorgen. Struff kreeg één matchbal, maar nummer acht voor Gasquet was uiteindelijk het goede. Setstanden 6-4, 6-7 (4) en 7-6 (9).

Canadees stunt niet

Gaël Monfils (ATP-38) en Vasek Pospisil (ATP-79) mochten de avondsessie op gang tennissen. De Fransman kwam eigenlijk nooit echt in de problemen, hoewel de score deed vermoeden dat de kloof tussen beide tenoren toch niet al te groot was. Het nummer 38 van de wereld kon in set één echter maar moeilijk zijn breakkansen verzilveren waardoor er pas na 52 minuten 7-5 op het bord stond. In de tweede set sloeg de Fransman sneller toe, 6-4.

Anticlimax

Terwijl het publiek zich opmaakte voor de laatste kwartfinale, sijpelde het nieuws binnen dat Ilya Ivashka (ATP-97) zich voortijdig moest terugtrekken. De Wit-Russische qualifier had te veel last van een linkerdijblessure waardoor Kyle Edmund (ATP-15) zonder te spelen naar de halve finales mocht. Een kleine anticlimax na een alweer bijzonder mooie dag in de Lotto Arena.

Één dubbelfinalist bekend

Ook in het dubbelspel werd vandaag al één partij afgewerkt. Marcelo Demoliner (ATP D-67) en Santiago Gonzalez (ATP D-54) waren in hun halve finale te sterk voor Gerard Granollers (ATP D-105) en Marcel Granollers (ATP D-25). Het werd 6-3 en 6-4.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws