Home » ATP » #EuropeanOpen round-up dag 7: Indrukwekkend tennis van finalisten, dollen met Guga & co.

#EuropeanOpen round-up dag 7: Indrukwekkend tennis van finalisten, dollen met Guga & co.

#EuropeanOpen round-up dag 7: Indrukwekkend tennis van finalisten, dollen met Guga & co.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag 7 van de European Open (ATP250; € 686 080) was het zaterdag tijd voor halve finales. Om het publiek wat extra in de watten te leggen, zorgde de organisatie ook nog eens voor een leuke exhibitiematch.

Gaël Monfils - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Gaël Monfils – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Hoewel de affiches in de halve finales van het enkelspel op voorhand evenwichtige matchen leken te worden, werd het twee keer een verhaal van beter tegen best. In twee partijen met heel hoogstaand tennis lieten zowel Diego Schwartzman (ATP-17) als Richard Gasquet (ATP-28) geweldige flitsen zien. En hoewel ze allebei bleven vechten tot het allerlaatste punt, moesten ze op het eind van de dag toegeven dat ze gewoon door een betere tegenstander gevloerd werden. Met aantrekkelijk, en bij momenten zelfs verbluffend, aanvalstennis veroverden Gaël Monfils (ATP-38) en Kyle Edmund (ATP-15) makkelijk de harten van de ruim opgekomen toeschouwers. Uitmaken wie van hen op zondag de trofee zal mogen omhooghouden lijkt een huzarenstukje te gaan worden, al lijkt het nu al vast te staan dat het publiek duimen en vingers zal kunnen aflikken.

Kyle Edmund - © Philippe Buissin (Imagellan)
Kyle Edmund – © Philippe Buissin (Imagellan)

Ook in het dubbelspel werd er nog een finaleticket uitgedeeld. Daar was het het Franse duo Nicolas Mahut (ATP D-17) en Edouard Roger-Vasselin (ATP D-26) die met de overwinning gingen lopen.

Er mag ook gelachen worden

Tussen de halve finales van het enkelspel door, had de organisatie nog een verrassing voorbereid. Zowel toernooidirecteur Dick Norman als host Sabine Appelmans trokken voor één keer nog eens hun tenniskledij aan en trokken samen met Guga Baúl en Niels Destadsbader het veld op. Die laatste twee blijken ook over meer dan behoorlijke tennisskills te beschikken en demonstreerde die dan ook graag. Uiteindelijk ging het voornamelijk om de funfactor en minder om de wedstrijd zelf, en dus werden de voor de hand liggende smashes meer dan eens omgeruild voor een achtervolging achter de bal om die daarna via de bovenverdiepingen van de Lotto Arena terug te slaan. Toen Guga zijn innerlijke (en uiterlijke) Gaël Monfils opriep voor het matchpunt, was de hilariteit compleet. Uiteindelijk waren het Niels en Dick die met de overwinning gingen lopen, al was er niet echt iemand die daar mee mee was, op de scheidsrechter na misschien.

Exhebitie European Open 2018 - © Philippe Buissin (Imagellan)
Exhebitie European Open 2018 – © Philippe Buissin (Imagellan)

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws